22. apr 2010 22:20
Moja prva torta je bila biskvit + smetana in koščki sadja. Ko sem bila majhna, je bila to klasiš torta na vseh RD. In vsem dobra. Moja dva izbirčneža je pa ne bi niti pokusila, imata raje čokoladno.
Sicer je pa moje mnenje tako: če rada pečeš, potem si tudi kdaj naredila kako kremo. In kakšna je razlika med kremo za biskvit ion kremo za torto, lepo prosim? Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj se nekateri, ki pečejo krasne biskvite tako otepajo tort.
Za okrasitev pa lepo smetana ali kombinacija smetana + Nutella, namažeš, vzameš nož, ki je daljši od biskvita, potegneš po razmazani kremi in imaš lep raven namaz. Potem pa lahko (če ti ne gredo okraski) ob robu naložiš kakšne pisane bombone (Haribo ima čuda možnosti), na sredini jih daš v obliki številke rojstnega dne (recimo), če ti ne gre pisanje in to je to. Ali pa kupiš tiste srebrne perlice od dr. Oetkerja in z njimi izpišeš ime in rojstni dan. Ali kupiš že narejeno figurico. Ali ... prepusti se domišljiji. Uspelo bo!
Otrokom je ponavadi bolj kot sama torta pomembno to, da štejejo, koliko svečk je na torti in potem pihanje le-teh.
Atina
Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 22. 2010 22:23