Pozdravljeni!
Nisem sicer nov med Vami, vendar je res, da se bolj malo oglašam na Vašem forumu. Moj si
tyros
Pozdravljeni!
Nisem sicer nov med Vami, vendar je res, da se bolj malo oglašam na Vašem forumu. Moj si
tyros
14. apr 2010 9:41
V konditorskem Disneylandu na Brničičevi 13 v Lj....
14. apr 2010 9:53
Dobiš tudi v vsakem hipemarketu...barve in tubice na konditorskih oddelkih, pripomočke pa pri priboru in posodju. Veliko dekoracij in barv pa tudi v trgovinici v podhodu Ajdovščina v LJ, kjer imajo tudi marcipan in tičino maso na kile.
14. apr 2010 15:04
Jaz bi se 'prištulila' v to temo: kje ste nabavile modelčke za metuljčke iz tičine? Enkrat mi je ena že povedala, a sem žal pozabila. Imajo v PV?
Atina
14. apr 2010 16:21
tyros je napisal/a: |
- rezanje biskvita - tyros |
Za rezanje biskvita je škoda karkoli kupiti, saj gre še najhitreje in najlepše z nitko. Opis imaš na ZS. "Tehnologijo" je pred časi opisala ena od izkušenejših članic (mislim, da Dragička?) in preverjeno deluje.
Cila
14. apr 2010 19:31
Tudi jaz se priporočam za ZS lekcijo iz rezanja z nitko, ker zaenkrat ob rezanju biskvitov strašim z nekimi xxl dolgimi noži in podobnim, da me že vsi pisano gledjo Viva Meier
14. apr 2010 19:54
Cila, tudi jaz bi prosila za ZS lekcijo rezanja z nitko. Raje ne povem, kaj vse čaram zdaj... Hvala! metodac
14. apr 2010 20:29
Rezanje z nitko je pravzaprav čisto enostavno. Moj postopek je takle: okrog in okrog biskvita zarežem z nožem približno centimeter globoko, nato pa v to zarezo napeljem nitko (najboljši je tanek laks, lahko pa tudi močnejši sukanec). Nato spredaj nitko prekrižam in zategujem, da nitka reže do sredine biskvita. Mogoče druge delate drugače, meni je tako najenostavneje. Pa veliko uspeha! Barbra
14. apr 2010 21:13
Ja, rezanje z nitko, tako kot je opisala barbra, tudi jaz obvladam, vzamem dvojni navadni sukanec. Če delam v manjšem modelu, večkrat razrežem z dolgim nožem za pršut ( prebral tukaj nekje na forumu ). V tem primeru, na obodu biskvita naredim vertikalno zarezo, pri zlaganju postavim zarezo na zarezo ( za primer, da se ne odreže čisto pravilno ).
ežoj
14. apr 2010 21:16
A ja, tyros, nič ne komplicirat od začetka, edino kar rabiš je " šprica " za okraševanje ( pa tudi brez nje gre ). Če boš več delal, pol si boš nabavil kaj se ti zdi potrebno.
ežoj
15. apr 2010 7:47
ežoj je napisal/a: |
A ja, tyros, nič ne komplicirat od začetka, edino kar rabiš je " šprica " za okraševanje ( pa tudi brez nje gre ). Če boš več delal, pol si boš nabavil kaj se ti zdi potrebno. ežoj |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Veseli tiramisu