14. apr 2010 10:12
Evo me začetnice v peki tort Lahko ti povem, kako sem se jaz lotila tega, za sabo imam pet spečenih tort v dobrem letu in pol, ta petek sledi šesta. ;) Seveda pregledala sem kulinariko do potankosti. Moji kriteriji pri iskanju so bili: torta mora bit enostavna za pripravo in seveda dobra. Veliko je pri mojem izboru vplivalo tudi to, kako je torta ocenjena in kdo je oddal recept. Prebrala sem vedno tudi vse komentarje na forumu, tam dobiš ogromno informacij: Kje lahko kiksneš in kako to popraviš. Prvi poskus je bila seveda torta nutella, ki je bila zadetek v polno. Ker smo bili vsi tako navdušeni nad njo, sem vajo ponovila še drugič in tretjič potem pa se naveličala. Vse tri so mi uspele. Tako po okusu kot po izgledu. Druga torta, ki sem jo sprobala je bila Čokoladna torta Noa. Pri tem receptu me je motila edino marmeladno pomarančna polivka za biskvite, bila je prekisla. Kar se dekoracije tiče, mi je fantastično uspela. Tretja torta, ki sem jo poskusila je bila Macarpone-spekulas torta. Se ne peče, pripravi se v pol ure, okus je božanski. Kot vidiš, sem izbirala same nesadne torte. Ima dva mala otroka in naši pač ne palijo na sande torte, čokolada je v vseh oblikah zakon. Drugače pa v tortne kreme ne dajem dodatkov v obliko koščkov čokolade, krokantov, se mi zdi, da to bolj paše v muffine. Pa prijetno peko tort ti želim :) Vilma