Nasvet prosim

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

10. apr 2010 17:32

naor je napisal/a:
Mi smo pa svakinji dali vrtnega palčka, čeprav sem sama nemočno opozarjala, da ona sovraži palčke.Ne, pa ne, to je dober štos so odgovarjali ta pametni.Rezultat je bil obdarovankin dolg nos, postavila ga v najbolj skrit kot vrta, kasneje ga je na sivo prebarvala, končno pa ga je nekomu podarila.To je bil torej naš vele štos.Osebo je treba dobro poznati, da zažge.Tudi možu so obesili prometni znak z omejitvijo in ga zaklenili.Tak je moral z veselo družbo korakati čez Zmajski most.Bil je tako besen, da ga še nisem videla takega. naor

Mi smo tudi prijatelju vrtnega palčka podarili, samo da so pri njih doma umirali od smeha zaradi tega kičastega vrtnega okrska, nihče ni povesil kljuna ali se delal užaljenega. Ni pa žena pustila, da bi ga imeli na vrtu, pa si ga je prijatelj dal pod stopnice in ga gledal, ko je ven hodil kadit.

Ampak vsak ne razume heca, četudi ne gre za ta pravo oziroma zaresno darilo (ta naš palček to ni bil, enako kot tista živa kokoš ne,  to so pač heci, ki si jih naša druščina redno privošči, prava darila pridejo na vrsto za tem).

Enkrat smo enemu za okroglo obletnico (50) kupili svileno pižamo in mizico za v posteljo, en skupina pa mu je kupila en tehnično drag pripomoček za neko elektronsko zadevo. Končalo se je tako, da je to "tehnično" darilo sicer odvil in se zahvalil, pižamo (s kratkimi hlačami je bila) pa si je kar oblekel in bil v njej ves čas piknika, jedel pa z mizice za v posteljo ...

Ampak, kot sem rekla, vsak ne razume heca, zatoje treba upoštevati navade in pričakovanja slavljenca, ne pa pripraviti tistega, kar je zgolj nam všeč, za slavljenca pa ne vemo,kako bo reagiral.

Mamamia

mamamia

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

10. apr 2010 21:50

Tudi meni, kot že marsikateri, ki ti je odgovorila, se zdi, da bo za hec in duhovitost dovolj priložnosti na praznovanju.

Heci so kot hrana, ostanki so degutantni, da bi pa kdo še spravljal materialne dokaze neduhovitih praznovalcev je žal, čeprav neverjetno, kar redna praksa.

Seveda se boste, posebno če ste duhoviteži, hočeš nočeš na praznovanju pohecali. Praznuje pa tisti, ki je slavljenec in dobro premislite ali ste tam zato, da si boste čestitali k svoji kreativni smešnosti ali ste prišli voščit in poskusit ustvarit prijetno vzdušje jubilantu.

nola

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. apr 2010 20:33

Hja, so ladies pred mano povedala glavnino tega, s čemer se strinjam tudi sama. Ljudje, če niste duhoviti, s tem ni nič narobe....samo dajte se no sprijazniti s tem in ne poskušajte biti duhoviti na kakšnih petdesetletnicah. Ne iščite namigov za skeče in družabne igre po spletu in za darila takisto ne. Kdor je bister in duhovit in ima kakšno zrno empatije, itak pogrunta, kaj je se komu podari in kdaj se kaj špasnega reče ali naredi, kdor pa teh talentov nima, se pa naj v take vode raje ne podaja, ker uspeha ne bo, verjetnost za užaljenost in osramočenost je pa kar velika. Vprašajte slavljenca ali pleme, kaj bi se splačalo, vprašajte, če lahko prispevate svoj delež za kakšno res pomembno darilo....in se lotite tega in bo mission acomplished. Jaz že leta za svoj rojstni dan pošljem ekipici prijateljev vabilce za druženje in jim zraven navedem nekaj primernih daril (ki vsa zahtevajo skupinsko sodelovanje) in potem je feedback takšen, da se ekipa že prej dva tedna silno zabava, ko se dogovarjajo, kdo bo šel kaj kupit, kdo bo kaj uredil in je rekla frendica, da škoda, da nimam večkrat na leto rojstnega dneva, ker se imajo že dva tedna pred datumom fino. Vendelina jr.

Yvette  

član od: 3.3.2010

sporočila: 63

12. apr 2010 16:19

Skromnost je lepa čednost! Yvette

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

12. apr 2010 17:39

Se strinjam z vsemi, ki so ti odgovorile. Pomembno je, koliko poznaš obdarovanca.

Moj konkretni primer je takšen: Midva z možem sva ravno v soboto bila povabljena k dobremu sosedu na Abrahama, ki se je že pred časom preselil iz Mb na Pohorje. Podarila sva mu en prav lep komplet ("cartig") kozarčkov na steklenem pladnju za žgane pijače, kuverto z denarjem in šopek. Glede šopka: ravno v soboto sva bila z možem v gozdu od 09.00 - 16.00, kjer sva podirala drevesa. Med vsem drevjem, ki sva ga podrla, je bila tudi veličastna cca. 16m visoka smreka, na kateri so bili fantastični storži. Moja naloga je bila "čiščenje" hlodovine in stranskih vej in seveda, sem si "ta lepše" "vejice" s storži dala na stran in iz njih naredila čudovit šopek.

Mož je ob predaji darila sosedu rekel, da mu podarja ta kompletek, da se bomo še večkrat dobili skupaj in kaj dobrega spili, jaz pa sem mu predala "šopek" rekoč, da je po tolikih letih, kolikor živi na Pohorju, že pravi Pohorc in si zasluži en lep Pohorski šopek.

Preprosto in učinkovito. Obdarjencu je bilo všeč in to je glavno.

Zato je pomembno, da poznaš obdarjenca.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti