12. apr 2010 18:14
Lej, ne delam nobene propagande, tako Jupol kot Spektra sta OK, samo vzemi najboljšo kakovost. Vsake oči imajo svojega malarja, vsak mojster svojo robo hvali. Jaz sem doma delal s Spektro, pa nimam pripomb, kolega, ki je poklicni malar, prisega na Jupol, tako da ... Princip je isti, kot bi se odločala za nakup hladilnika med parimi znamkami, pa ni bistvene razlike ne v ceni ne v kakovosti.
Dobro razmisli, za kakšen namen rabiš barvo (vlaga, plesen, visoka pokrivnost, pralnost, ...) in na podlagi tega izberi ustrezno barvo. Potem pa, kot sem že napisal: zaščiti morebitno pohištvo in tla, nato pa temeljito očisti in zbrusi stene, priporočam uporabo mašine. Potem pokitaj vse luknje, odvisno od velikosti lukenj izbereš grobi ali pa fini kit. Naslednja, najbolj pomembna, stopnja je premaz z vsaj enim slojem impregnacije, potem pa samo še končni nanos ali dva, odvisno od tipa barve. Vsa navodila so napisana tudi na barvi sami, preberi jih in jih upoštevaj, predvsem pa NE dodajaj vode, ker ne boš nič prišparala, samo vse bo teklo in curljalo. Odvisna od gladkosti stene je tudi poraba barve: bolj ko je zid grob, več barve boš porabila na m2. Izračunaj, koliko je rabiš, na embalaži piše kvadratura od do, potem pa zaokroži navzgor in nabavi skupaj z rezervo, sploh če boš kupila barvo, niansirano po naročilu.
Če hočeš posebne efekte, kupi ustrezno nanašalno opremo, najbolje pa da vprašaš prodajalce za ta nasvet ali pa pokličeš v katerokoli lakfabriko, kje imajo svetovalni center.
Predvsem pa ne pozabi, svet v barvah je lepši.
Drejček