Mikrovalovna

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

tema odprta - 13. sep 2003 7:50 | ogledi: 1.719 | odgovori: 3

Nameravam kupiti mikrovalovko pa ne vem, za katero naj se odločim. Prosim za vaše mnenje in izkušnje z vašimi. Katero imate in za kaj jo uporabljate.

Spela

Temo je spremenil(a) spela dne 13. sep 2003 12:32:52

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

13. sep 2003 17:57

Tudi mene bi zanimalo to. Jaz bi rada tako, v kateri se da tudi peči, ne le pogrevati stvari. hvala za nasvete, maja

hetero  

član od: 3.10.2001

sporočila: 273

15. sep 2003 6:32

o mikrovalovni pečici lahko rečem samo to, da je od vseh pečic,štedilnikov itd...milo rečeno katastrofalna za človeka....ne gre troliko za škodljivost mikrovalov, temveč za dobesedno uničenje živila do konca....v mikrovalovni pečici se hrano dobesedno ZAŠVASA in uničijo se popolnoma vse celice posameznega živila,mesa,sasja,zelenjave....celice živila dobesedno ekspodirajo in živilo je popolnoma uničeno....sicer pa kakor kdo želi, jaz sem povedal samo resnico o teh pečicah....če hrano že morate kuhati-peči, potem je najboljši način kitajski vok in pravilna uporaba voka...kar pomeni uporaba visokih temperatur, uporaba olj, ki zdržijo takšne temperature in kratek čas praženja oz. pečenja...na tak način se uniči najmanj celic živila, ker glede na kratek čas praženja temperatura v središču ne doseže 65 st. celzija.....predpogoj je seveda pravilna uporaba voka.... Herman Teron

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

15. sep 2003 9:25

jaz sem si kupila tako brez žara, najbolj osnovne funkcije, ki pa jih lahko natančno (do sekunde) programiram. In mi res ni žal. V njej le pogrevam (oz. delam tople sendviče) - če so količine premajhne za na štedilnik...), ostalo se mi zdi enostavneje na štedilniku ( v voku ipd) oz. v pečici štedilnika. Sem pa poskusila tudi kuhati in peči v njej, a mi res ni bilo preveč všeč...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti