30. mar 2010 6:46
Potrebujemo: prozorno plastično jajce(tisto iz dveh delov-hobby art ali bolje založene papirnice) 1 beljak (sobne temperature) (ne me vprašat zakaj) jedilne barve po želji 3,5 skodelic kristalnega sladkorja 0,5 skodelice mletega sladkorja Royal masa (recept je v bazi) Beljak stepemo z vilico in mu dodamo barvo,če seveda ne želimo belega jajca (jaz sem dodala rumeno).V večjo skledo odmerimo sladkorja in ju premešamo , temu dodamo beljak (z barvo ali brez) in dobro premešamo z vilicami.Dobiti moramo maso , ki spominja na vlažen pesek. Vzamemo polovičko plastičnega jajca in ga s to maso napolnimo.Maso močno stisnemo ob stene , da nam ne ostanejo zračni mehurčki. To ponavljamo dokler ne porabimo vse mase.N a vrhu ga z nožem pogladimo-poravnamo. Pokrijemo z tršim kartonom (jaz sem uporabila pokrove od plastičnih posod) in previdno obrnemo. Zdaj previdno odstranimo model jajca in pustimo sušiti 3 ure. Nato previdno vzamemo jajce v roko in z žličko odsranimo sredico (ga izdolbemo).Zopet pustimo par ur da se suši (več je ,bolje je). Zdaj previdno z nožkom naredimo jajcu okno (narišeš velikost in z špičastim nožkom izrežeš okno v svet). Tiste polovičke brez oken na tej stopnji okrasimo z notranje strani (jaz sem dala noter tiste puhaste male piščančke-kupljene). Z rojal maso zlepimo polovičke skupaj (eno z oknom , eno brez),počakamo da se posuši , okrasimo z zunanje strani ( zopet royal masa + ticina ,pač po želji in navdihu) , posušimo. Vaše panoramsko jajce je nared ;-))) Bannanna tebi pa najlepša hvala za odkritost. Ampak včasih kičasto pač mora bit ;-) krasjana73