Pomoč..prosim

zuzek  

član od: 1.12.2006

sporočila: 120

tema odprta - 26. mar 2010 20:09 | ogledi: 2.927 | odgovori: 16

Pozdrav,

s čim premažem testo (delam žemljice), da se bosta mak in sezam lepo prijela testa?

hvala,

lp, Žuži

zuzek

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

26. mar 2010 20:13

stepeno jajce - celo, malenkost osoljeno ;) LP Staša

mussa  

član od: 13.1.2008

sporočila: 40

26. mar 2010 20:18

Žemljice lahko premažete samo z vodo. Pozdrav mussa

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

26. mar 2010 21:11

Samo z vodo, je dovolj. Meni je stepeno jajce bljak, pa še sveti se, :  )

lidka

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

26. mar 2010 22:35

Ja, stepeno jajce, definitivno - in ni mi jasno, zakaj bi bilo bljak, saj ocvrto jajce in vsa tista jajca, ki se nahajajo kjerkoli v naši prehrani, niso bljak. Res pa je, da mora biti dobro stepeno in lepo premazano

rrr

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8903

26. mar 2010 22:39

Če se z vodo premaže bosta mak in sezam padla dol.

Lahko premažeš s celim jajcem, ki ga dobro zmešaš,

lahko samo z rumenjakom, malo dodaš tudi olja,

lahko pa samo z beljakom, ki ga na rahlo zmešaš (kot da bi hotela delat sneg)

POzdravček!

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

26. mar 2010 22:47

Definitivno NE pade dol, če namočiš samo z vodo, no... Ker se moka, ki je na vrhu itak navlaži, postane lepljiva, se čisto lepo zalepi gor. Pa delam, ne govorim na pamet, redno delam makovke, ali pa kaj posuto s sezamom. (če je meni jejce na pecivu bljak, je to pač moje mnenje. Se spomnim tistih svetlečih potic iz otroštva, rahlo prežganih, ojoj. In to mi ne bo nikoli všeč).

Jaz lepo štruče ali kakršnekoli oblike lepo vzhajam, potem jih lepo navlažim z mlačno vodo, gor posujem semenje in dam pečt. In je čisto okej.

Če pa boste spet merile moči, katera je bolj vztrajna s svojimi mnenji, pa katera "bolj ve" in "bolj zna" je pa res... Ne, da bi recimo povedala, kaj sama misli, ampak se vtaknit v nekoga drugega in bit pameten, to je načelo tega foruma. Že tako je veliko obiskovalcev ušlo zaradi tega iz foruma, ali pa ne pišejo več, ker je vse skupaj RETARDED. Ali pa so ostali neki čudni modeli ljudi tukaj.

Jaz s tem zaključujem, ker bo spet padlo po meni. In to samo zato, ker mažem žamljice z vodo, ko posipam mak, OJOJ, a ne? Cela katastrofa...

lidka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. mar 2010 7:37

lidka je napisal/a:

Ali pa so ostali neki čudni modeli ljudi tukaj.

lidka

Ja, hvala no, lidka, do danes nisem vedela, da sem freak. Pa bom že preživela - po moje smo freaki bolj koprivaste sorte, se mi zdi......

lp

cervus

neznan uporabnik

27. mar 2010 8:31

Wow..! Ime mi je Frikica... Frikica Kopriva!....... Ampak veš kaj, Lidka? Ti garantiram, da jih ni toliko ušlo s foruma, kot ti predvidevaš. Pač gledajo predstavo, komentirajo pa ne. Pametno. Saj namesto njih, mi, friki vse postorimo. Kaj hočeš še lepšega? Meni je tudi jajce na žemljicah bolj tako-tako, ostalim bližnjim ne. Zato delam pol-pol. Je pa ni makovke, da ne bi mak dol letel. japaja

neznan uporabnik

27. mar 2010 8:39

Aja, a lahko tisti, ki tako lepo riše tukaj v upravi KulSlo, spedena še ene dva do tri smeškote? Kakšno koprivo, pa osat, pa Superwoman, za Frikico mi pa glih ne kapne taprav dizajn ta trenutek, lohk pa za mušter svojo sliko pošljem (e, ne dam ti sličicu press!) Se mi zdi, da se v tujem jeziku ne dam piše skupaj, ampak meni bolj leži, če dam narazen japaja, zvana Frikica von Kopriva Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 27. 2010 08:46

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti