25. mar 2010 10:50
Meni se zdi tista fotka čisto okej, samo te opozarjam, da narediti kakih pet takih nabodalc, to še gre, če jih pa delaš maso, se ti pa vmes fino rola in si misliš, pa kje, hudiča, sem imela pamet.... ker gora koščkov sadja (okej, če jih narežejo v hipermarketu, je lažje) in potem nabodavanje amo-tamo, to pri kakem dvajsetem nabodalu postane totalno duhamorno. In pri tridesetem bi najraje človek koga zabodel s tistim štilčkom
. Pa to še ni vse: narezano sadje se začne na zraku nazarensko hitro sušiti in potem so nabodalca hitro na pol ovenjena že pred serviranjem....
Jaz bi na tvojem mestu raje pokukala na tisti famozni dolg seznam kruhkov in predjedi od mamamie, ki ga je tulka nedavno tega ponovno objavila in tam je masa slanih namigov.
Pri sadnih zadevah bom pa tule svojo pamet prodajala in sicer večkrat preverjeno na masi ljudi: je v teh mesecih, ko smo s sadjem bolj na knap, čez vitaminsko bombo v podobi sadne solate iz tropskega sadja. Jaz sem v bazi receptov pod oznako Vitaminska bomba (mislim, sicer, da je več tega z enakim imenom) navedla količine, iz katerih dobiš dobra dva litra tega tropskega razkošja: 5-8 kiwijev, 5 rdečih pomaranč (ali pa 5 rdečih grenivk), 70 dag koščkov ananasa, 2-3 papaji, 1 manjgo....skratka: kiwiji, papaje, ananasi, mango, to je vse v koščkih in to se zalije s sokom rdčeih pomaranč ali pa grenivk ali pa obojega....in dobiš fotogenično zeleno-rumeno-oranžno-rdečo sočno slastno vitaminsko zadevo. Ki jo imaš lepo v bowli in na hladnem mestu in tako sadje nič ne ovene in ob primernem trenutku to serviraš in gre preverjeno takoj, ker ljudje prosijo za "še". Moji prijatelji in znanci tej zadevi pravijo:supersolata. Stvar zdrži tudi kak zgodnjespomladni event zunaj - imaš pokrito bowlo zunaj in potem to servriaš v menažke za piknik....
Vendelina jr.