24. mar 2010 10:03
Beatrice, kar v lonec z njim (za jajca). Za pitje itak ni več užiten, jajca se ti bodo pa prav lepo pobarvala, boš videla. [pribor] Mojca
24. mar 2010 10:03
Beatrice, kar v lonec z njim (za jajca). Za pitje itak ni več užiten, jajca se ti bodo pa prav lepo pobarvala, boš videla. [pribor] Mojca
24. mar 2010 11:04
Lepe pirhe dobimo tudi, če kuhamo kose rdečega zelja z malo sladkorja in kisa. Jajca so modrikasto marmorirana, če pa zeljne liste vzamemo iz vode, so brez marmoriranega vzorca. V tekočino damo že kuhana, a vročajajca, in pustimo čez noč.
Rumena pa dobimo, če vodo zavremo s kurkumo (turmerikom) in malo sladkorja.
Sicer so pa meni še vedno zmagovalna jajca v rdečem vinu. Sploh če se lupina malo nalomi pa steče vino noter, hehe
Mamamia
mamamia
24. mar 2010 11:30
Oj, hvala za odgovor. Bom poskusila z Refoškotom in upala na mamljive razpokice. Beatrice beatrice
24. mar 2010 11:31
Kako zdaj mamamia, a butnglava je potem "next day", po jajcih? fresh
24. mar 2010 12:23
Ne, to je za vsak primer, če bi me kdo imel za alkoholičarko, iz te želje po polomljeni lupini jajc v vinu ....
mamamia
mamamia
24. mar 2010 12:40
fresh
24. mar 2010 13:10
mamaF, vse čestitke! Res so fantastične, bom letos poskusila! Hvala za idejo. lp, pinka
24. mar 2010 15:59
Saj vinska jajca so res lepa - imam samo pomisleke glede dolžine časa kuhanja (pol ure). Ali niso potem rumenjaki čisto zeleni? teta torta
24. mar 2010 16:31
jst nisem mogla čakat, sem kar danes preizkusila :) V refošku sem skuhala jajca, počasi sem pustila vret približno pol ure, mogoče malo manj. Sedaj se namakajo, jutri zjutraj bom pa vzela ven in posušila, potem bomo pa videli :) Lizzieneznan uporabnik
24. mar 2010 20:17
Tudi mene zanima barva rumenjakov po dolgem kuhanju in dolgem hlajenju? japajaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Poletni svaljki z dimljenim lososom
Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni