22. mar 2010 10:56
joj,jaz se bom "prišlepala" kar na to temo.Tud sama imam namreč problem in sicer z enim velikim otiščancem na sprednjem delu stopala ravno v sredini in me je pri hoji to toliko oviralo,da sem se opirala bolj na peto in zdaj me še notranja stran pete zelo boli,peče,srbi...najbrž zaradi preobremenitve.Poskušala sem z vsakodnevnim namakanjem in čiščenjem stran,zdravnik mi je predpisal mazilo,ki so ga zmešali v lekarni,ampak me tako peklo,da sem po parih dneh odnehala.Malo sem pojamrala v službi,da težko cel šiht preživim na nogah-delam v kuhinji-pa mi je šefica dala eno smolo,ki pa je sedaj ne izdelujejo več...baje se je to delalo v Murski Soboti.to smolo sem si sedaj pripopala eno tako ploščico velikosti otiščanca in jo pričvrstila z trakom.Sedaj moram to imet tri dni gor,potem odmočit in porezat s škarjicami,kolker se da..dokler ne zaboli...tako mi je svetovala.Potem to ponoviš,dokler ne odstraniš tudi korenin,ki zgledajo kot takšne črne pike.Sedaj me pa zanima,kakšne izkušnje imate ve in če obstaja kakšen način za popolno odstranitev te nadloge,ker v službi sem pa skozi na nogah in prej nikoli nisem imela kakšnega otiščanca,zdaj pa me ta že od lanskega poletja bolj ali manj boli,sedaj pa se je še povečal---ali pomaga samo zdravniški poseg in kakšen.Hvaležna bom za nasvet in lep dan želim...čeprav dežuje :)
navylife