10. okt 2003 15:02
Uf, res veliko razprave. Naj torej še jaz pristavim svojo ponvico. Mislim, da besedo vok ne bi smeli uporabljati za nič drugega kot vok. To pa še ne pomeni, da ne morete pripravljati aziatske hrane v drugih posodah (tudi v pregrešno dragih, ki skušajo posnemati lastnosti voka. Ker sam take še nisem videl, me zanima, ali jim res uspe narediti, da so stene posode bolj voče od dna, kot bi to moralo biti?). Sicer pa si v običajnih kuhinjah redkokdo želi vročino in špricanje, ki je povezano s takim načinom kuhanja. Večina običajnih smrtnikov se bo tako zadovoljila s ponaredki, pri običajni temperaturi si lahko tudi privoščimo olivno olje, vendar ne za azijske jedi, saj ni pravega okusa. Moja velika litoželezna ponev s pokrovom tako že leta pripravlja vse živo (razen palačink), no, ni mi pa še kapnilo, da bi ji rekel vok. še odgovor iri - ne kupi ravno najcenejše in preveri, da ne vsebuje glutamata. najbolj cenjene so japonske. za raznovrstnost pa imamo doma več stvari - kvalitetno japonsko, močno slano temno , svetlo z blažjim okusom in aromatizirano z gobami. Poskusi tudi ostrigino omako, ki je izpeljanka sojine. Sporočilo je spremenil(a) malan dne 10. okt 2003 15:08:56