18. mar 2010 10:45
Vendelina, dobro povedano! Tudi sama sem mnenja, da je za otroke v tem primerno pomembno predvsem druženje in pa to, da je tisti dan malo drugačen od ostalih. Verjamem, da je velik problem "stlačiti" toliko otrok v majhno stanovanje, zato bi ti tudi jaz predlagala podobno kot Vendelina - torej sprehod na prostem, z zaključkom v slaščičarni. Za pomoč in spremstvo bi zaradi velikega števila otrok seveda rabila sodelovanje še nekaj staršev, zaradi varnosti.Mislim, da otroci družbe animatorjev po celem dopoldnevu v vrtcu niti niso toliko željni, bolj je pomembno to, da so z njim starši in vrstniki in da se skupaj zabavajo.
Lahko je to tudi "planinski pohod" na Golovec (ali kako drugo "zeleno" lokacijo v bližini tvojega bivališča) s krajšimi postanki, ki jih popestrite s petjem pesmic ali razgibalnimi vajami ali npr. bombončkom za nagrado, za vse, ki naredijo, denimo, 15 počepov. Morda vključiš kakšno igro skrivalnic, pantomime ali kaj podobnega, primernega za 4-letnike, pa bo sprehod vesel in sproščujoč, pa še dodatnih stroškov z vstopninami oz. najemninami prostorov ne boste imeli. Za zabavo pa lahko svojim otrokom vsem povabljencem izdelata nekakšne "pohodniške izkaznice" s priloženim mini sladkim okrepčilom za na pot, ki jih vsem razdelita, ko se zberete na dogovorjenem mestu ob pričetku veselega popoldneva.
Seveda pa je takšne zadeve še tisočkrat lažje organizirati v toplih mesecih, ko se družba staršev in otrok lahko poda v bližnji park, gozd ali na hribček s "piknik" pogostitvijo žogo, frizbijem in podobnimi igračami za igro na prostem.
Mojca