Fredijeve sladice

srecnikemik  

član od: 9.9.2003

sporočila: 2

tema odprta - 9. sep 2003 23:08 | ogledi: 3.146 | odgovori: 4

pošiljam vam sladico z lešniki pošlite še vi kaj....

250 g margarine

250 g zmletih lešnikov

250 g keksov

2 dcl coca cole

2 šlag peni dr. Oetker

Najprej spečemo osnovni biskvit katerega napojimo z kakavom(ne preveč).Ohladino ga v hladilniku in pripravimo kremo.Kekse zmeljemo in jih zmešamo z margarino,coca colo ter lešniki ter kremo namažemo po biskvitu.Ko se ohladi namažemo kremo še z dvema šlag penama in ponudimo.

friderik bincl

pija  

član od: 10.9.2003

sporočila: 56

10. sep 2003 12:35

probajte zelo je dobro in ne preveč zahtevno pozdrav pija (1) BANANINO PECIVO Sestavine: Biskvit: Premaz: Krema: 5 jajc marelična marmelada ? l mleka 5 žlic sladkorja 3 banane 2 vanili pudinga 5 žlic moke 25 dag. margarine 2 žlici vode malo ruma Preliv: 20 dag. jedilne čokolade 1 žlica margarine 3 žlice vode NAČIN IZDELAVE Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo skupaj z sladkorjem in vodo. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga previdno vmešamo v zmes, ki ji na koncu previdno dodajamo še moko. Tako pripravljeno zmes zlijemo v pekač prekrit s papirjem.. Pečemo v pečici 20 - 30 minut na temperaturi 180? C. Ohlajen biskvit premažemo z marmelado. Banane narežemo na kolobarčke in jih položimo tako, da prekrijejo površino biskvita. V mleku skuhamo dva pudinga in zmes mešamo tako dolgo, da se ohladi. Stepemo margarino in malo ruma, dodamo še ohlajen puding in stepamo tako dolgo, dokler se ne naredi gladka krema, s katero premažemo biskvit. Nad paro stopimo čokolado skupaj z žlico margarine in 3 žlicami vode. Z vročo čokolado prelijemo pecivo in ponudimo ohlajenega. pija

dj  

član od: 14.1.2003

sporočila: 445

10. sep 2003 13:33

Pija, sestavine so nekako čudno pomešane med sabo. A lahko to popraviš prosim? LP

kimi  

član od: 17.7.2003

sporočila: 14

10. sep 2003 20:46

PROSIM ČE MI POMAGATE JEDLA SEM ZELO DOBRO PECIVO ,BAJE SE IMENUJE CLINTOVO ALI MI LAHKO POMAGATE DO RECEPTA? LP KIMI kimi

dj  

član od: 14.1.2003

sporočila: 445

11. sep 2003 10:50

Tanči, hvala. Bom probala.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti