Pozdrav!
Tole me 'zagrabi' vsakic, ko se grem malo 'gurmansko razvajat' k Ancki - mislim (staro) domaco gostilno v Sencurju (pri Kranju).
In sicer so tam obvezni struklji (cokoladni, za katere se vedno nimam niti pribliznega recepta), zadnje case pa me se bolj 'pocrklja' njihov sadni kruh, ki ga dobis zraven (njami) obare...
Sem prebrala vse kar sem nasla na Kulinariki o sadnem kruhu, pa nisem cisto prepricana, ce je to to. Se pravi - to je kruh, ki gre (vsaj meni) super zraven cesa slanega, ceprav so notri suhe fige, slive in se kaj. Ni pa nic (poleg sadja) sladek in je vsaj deloma iz ene od 'crnih' mok. Pa ne vem, ali je to ajdova, rzena ali pac kar neka mesanica 'ne-belih' mok. Samo testo je tudi dokaj 'mokro' in ne puhasto, kot je (navaden) kruh sicer.
Ker ni ravno, da bi clovek vsak dan hodil tja, jaz pa se rada velikokrat crkljam , bi bilo super, ce bi mi uspelo kaj podobnega kdaj ustvariti tudi doma.
Tisti ki poznajo tocno ta kruh o katerem govorim, morda poznajo tudi kaksno njihovo 'skrivnost' (recept), sicer pa bi bila vesela tudi kaksne druge ideje/namiga...
Hvala!
T.
teja-kit.