5. mar 2010 7:37
rimljanka je napisal/a: |
Seni, saj ljudje nismo mesojedi, smo vsejedi.......................... [nagelj] rimljanka |
5. mar 2010 7:37
rimljanka je napisal/a: |
Seni, saj ljudje nismo mesojedi, smo vsejedi.......................... [nagelj] rimljanka |
5. mar 2010 8:09
Tudi jaz sem zadnjič iz firbca kupila bulgur in mi je v nasprotju s kvinojo in amarantom zelo všeč! Pripravila sem ga kot rižoto, tu je veliko variacij :) Nazadnje sem ga dodala (že kuhanega, od prejšnjega dne) v zelenjavno juho in dobila tako lušno mineštro.
Vidim, da je zelo uporaben. Pripraviš ga lahko kot navadno prilogo (kot kuskus) k zrezkom, z njim lahko polniš kakšne gobice ali bučke, pri "rižotah" se pa itak da vse skupaj zmetat :)
Pa zdrav je baje in malo kalorij ima :)))
jasna
5. mar 2010 8:30
Predvsem je pa hitro pripravljen
Loni Makaroni
5. mar 2010 9:27
OK po tem kar ste napisale to ni zrnje ampak produkt iz nekega žita. Torej to ne raste na njivah ampak se izdela v tovarnah. Me zanima iz česa .Kakor koli si že bodi postajam vse bolj radoveden in ga bom ob priliki preizkusil samo najti ga moram v kaki "boljše založeni trgovini". A mislite da ga imajo v ELeclerku ? LP hedonist
5. mar 2010 9:35
Če ga nimajo, greš pa čez cesto do soseda, oni ga imajo zagotovo.
Loni Makaroni
6. mar 2010 7:47
Hedonist, saj piše zgoraj v forumu, iz pšenice je narejen :)
jasna
30. jul 2010 22:27
A morda kdo ve, kakšna je razlika med bulgurjem in kuskusom?
lp,s
30. jul 2010 22:55
Bulgur je kuhano žito, posušeno, potem zmleto v grobo" moko ". Kuskus (couscous ) je navlažen zdrob, obložen posebnim postopkom s fino moko do željene velikosti zrna ( 2 - 3 mm ).
Če znaš kaj angleško vprašaj googla.
ežoj
30. jul 2010 23:22
Torej podoben "šmorn". Hvala
lp,s
1. avg 2010 14:11
Moj prijatelj iz Turcije mi je objasnil sledece: bulgur je kuhana psenica, ki jo nekoliko zdrobijo, nato posusijo na soncu. Uporabljajo jo kot prilogo. Sem bila postrezena z bulgurjem in mi je bil kar vsec. LP zvitorepkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kruhove kroglice
Mini potičke