9. okt 2003 21:44
Meni so se grudice tudi vedno zelo upirale, zato sem že dolgo tega naštudirala način za puding 100% brez grudic. Vidim pa, da vsak prisega na svoj način. Evo, še mojega.
V suho skodelico stresem prašek za puding in primešam sladkor, tako se droben prašek malo razbije okoli zrnc sladkorja. Prilijem zelo malo hladnega mleka, dejansko 2 žlici, važno je, da je mleko hladno (enako kot moka in voda). Z žlico mešam, da dobim nekaj gostega kot testo. Ponavadi še po kapljicah dodajam mleko, da sploh gre razmešati. Če ni preveč mleka, se preprosto ne morejo narediti grudice, mešam, da ves prašek izgine. Potem počasi dolijem še malo mleka, da je bolj tekoče in gre lepo mešati, na tej stopnji ni več nevarnosti za grudice. Na koncu pride okoli 1 dl bolj tekoče mase. To v tankem curku vlivam v vrelo mleko in z navadno žlico sproti mešam.
Še lonec. Navadna kozica, lonec - ni šans, da se ne bi prijelo. Kozica z dvojnim, trojnim dnom - bolje. Lonec z dvojnim dnom za kuhanje mleka - najbolje. Mikrovalovna - dobro, manj umazane posode, ni občutnega prihranka pri času, saj 1/2 l mleka tudi na štedilniku hitro zavre, deljena mnenja, kaj se dogaja z mlekom v MVP.
Lep pozdrav, Fani