Gotovo ga ni gospodinjstva, kjer ne bi v poštnem nabiralniku našli "oglasno pošto", na naslovnici pa računalniško izdelano fotografijo krasnih jagod. Ista reklama pa se že nekaj let pojavlja tudi v drugih časopisih. Gotovo je že marsikdo nasedel. Tudi jaz, skupaj s še tremi sodelavkami. Pred dvemi leti smo zaradi prihranka pri poštnini skupno naročile večji paket sadik teh čudodelnih jagod. V paketu naj bi bili štirje zavojčki s po 5 (petimi) sadikami. Po treh tednih je paket prispel. Plačale smo po povzetju. Dvajset (20) sadik in poštnina. V paketu pa so bili štirje zavojčki. V treh so bile po štiri slabotne sadike, v četrtem pa ena od štirih brez korenin. Skupno torej samo petnajst (15) sadik.
Lahko verjamete, da nam je zavrela kri. Upravičena reklamacija, a kam, kako? Na naročilnici je bil namreč samo naslov poštnega predala. Šele po podrobnejšem pregledu naročilnice v nekem časopisu sem odkrila v najdrobnejšem tisku tudi telefonsko številko. Poklicala sem in še preden sem do konca povedala, zakaj kličem, se je gospa na oni strani že opravičila, češ da so prejeli premalo sadik in da bomo manjkajoče prejeli na njihove stroške takoj, ko dobijo novo pošiljko in da so vsem naročnikom poslali zavojčke s po štirimi sadikami.
Ker tudi po dveh tednih sadik še ni bilo, sem poklicala znova in zahtevala pojasnilo. Gospa na drugi strani me je neprijazno zavrnila, da naj ne bom nestrpna. V enem samem tednu da so morali razposlati preko tri tisoč(3000) pošiljk. Ko sem jo zavrnila, da jim bom poslala tržno inšpekcijo, pa je zahtevala, da ji povem svoj naslov in telefonsko številko. Seveda ji nisem ustregla, klicala pa sem s službenega telefona. Kasneje se na tisti telefonski številki sploh niso več javljali.
Sodelavke so tiste čudežne jagode posadile, jaz sem se jim iz principa odpovedala. Ni mi žal. Izkazalo se je, da so to čisto navadne vrtne jagode. Čudežna je pri njih samo cena. Če bi obstajale take jagode, kot so naslikane v teh zavajajočih reklamah, bi bile že davno naprodaj tudi v vrtnih centrih in pri vseh ostalih poštenih trgovcih, ki prodajajo sadike.
Če ima kdo boljše izkušnje, naj mi sporoči. Prav rada bi na lastne oči videla jagode, ki se vzpenjajo do neba. Se priporočam za eno sadiko.
P.S: Izračunajte, koliko denarja je bilo prigoljufanega, če je bilo razposlanih več tisoč paketov.
wacvierkajca