24. feb 2010 12:43
Ženske smo včasih čudne, kar se frizur tiče. Rade bi spremembo, bile bi čisto drugačne, od frizerja pričakujemo čudeže. Ko pa nam naredi totalno spremembo, se ne prepoznamo in smo razočarane. Pa četudi ves svet reče, da je sprememba odlična, da izgledamo bolje kot prej, če se z novim imidžem ne počutimo ok, ne pomaga nič. Ženske namreč s frizuro rešujemo tudi psihične težave. Glede na to da sem "od foha", sem tega videla že veliko.
Moja sestra, denimo, ima stalno željo po spremembah, ampak z en kup omejitvami: spredaj mora biti tako in tako, pri ušesih tako in tako, barva taka kot je.... in potem pristane točno tam, kjer je že bila :).
Vendelina ima prav, vsak dober frizer si mora vzeti čas in se s stranko pogovoriti, pogledati stanje suhih las in potem mora biti toliko psihologa, da oceni, kako daleč lahko gre s kakšno hudo spremembo. Če si frizer ne vzame časa za pogovor, sploh če ste tam prvič, potem ni v redu.
Ena (ne vem, več, katera) je zapisala, da ima občutek, da se kakšna frizerka izživlja nad svojimi strankami. No ja, če dela v kakšni firmi in je slabo plačana, bi kar verjela, da svoje frustacije sprošča nad strankami, če pa dela zase, pa mislim, da ne bi bila tako neumna, da bi pljuvala v lastno skledo. Sicer pa so dandanes čudaki vsepovsod :).
korenckova