23. feb 2010 11:38
Ja, res je, zamenjaj frizerko.
Drugače je pa tako, da dobrega frizerja spoznaš po tem, da te najprej posede pred ogledalo, otipa lase, pogleda, kakšno je lasišče, gleda, kje so kakšni nagajivi prameni, ki sesuvajo striženje, pogleda vrtince, gleda, kako las pade... in šele potem sledi šamponiranje in vse ostalo, kar gre zraven.
Druga stvar je, kakšno frizuro bi rada. Če te zanimajo kratke asimetrične pričeske (skratka, nekaj bolj londonskega), potem boš morala po tako frizuro k tistim frizerjem, ki na tečajih učijo druge frizerje, skratka, tiste, ki res znajo in ki svoje kadre stalno pošiljajo na izobraževanje. V Lj sta za tako striženje z naskokom najboljši dve frizerski verigi - če si iz Lj, oziroma osrednje Slovenije, boš rebus rešila, če nisi, se javi na zs.
Tretja stvar je, kakšne je tvoj celoten videz. Če tvoj stajling zdrži "kratke asimetrične frizure", skratka, če kombiniraš bolj odbite kose tudi drugače, potem te bo frizer lažje v to smer postrigel. Če pa imaš stajling sive miške, te pa frizura iz tega ne bo potegnila.
Četrta stvar - ob predpostavki, da ti ostali stajling kar gre - gre se k frizerju in ko slednji naredi test iz prve točke (da pogleda suhe lase in se s tabo dogovori za pričesko) - frizerju se reče, da ti naj naredi tako frizuro, da boš seksi. Jaz to prakticiram zadnjih nekaj let, ker sem videla, da je bolje, da frizer naredi svoje kot pa da jaz nekaj dirigiram. Frizer me vidi drugače, kot se vidim sama in lažje kaj spremeni (če ima v sebi kaj ustvarjalnosti).
Peta stvar: ključne besede so: haristyle-short, short hair, coiffures, coupes (coupes, cheveux courts), in gugl na to temo najde maso stvari. Ko najdeš kako slikico, jo pokaži frizerju in potem ti bo povedal, če tvoji lasje in postava tako striženje prenesejo.
Vendelina jr.