Pozdravljeni,
Danes sem naredila nadevano papriko in sem v omako dala cel pekoči feferon, ker sem mislila, da ni preveč "hud". In sedaj je omaka prepekoča. Prosim vas za nasvete, kako naj papriko "rešim".
Hvala za morebitno pomoč.
*Rožica*
Pozdravljeni,
Danes sem naredila nadevano papriko in sem v omako dala cel pekoči feferon, ker sem mislila, da ni preveč "hud". In sedaj je omaka prepekoča. Prosim vas za nasvete, kako naj papriko "rešim".
Hvala za morebitno pomoč.
*Rožica*
18. feb 2010 21:12
Najbolje bo, da narediš novo omako.
Pozdravček!
18. feb 2010 21:34
Naredi novo, nepekočo omako in nato obe zmešaj. Višek daš še vedno lahko v skrinjo ali kozarce, ki jih pasteriziraš.
18. feb 2010 21:54
Bi rada rešila papriko ali omako? Omako preprosto nadomestiš z novo, papriko pa lahko poskusiš pohuhati z krompirjem, ki ga potem zavržeš, baje povleče ven sol in tudi pikantnost-nisem pa še poskusila. lp terakota
19. feb 2010 7:43
Mene povabiš na kosilo. Rad imam pekočo hrano. Miro Sporočilo je spremenil(a) Miro dne 19. 2010 07:44 Sporočilo je spremenil(a) Miro dne 19. 2010 07:45
19. feb 2010 9:56
Del omake zlij proč preostanek pa dopolni, če te ne moti, dodaj malo sladke smetane, ublaži pekoč okus.
Mamamia
mamamia
19. feb 2010 12:36
Živjo, Hvala vsem za odgovore. Sem naredila novo omako, po nasvetu mamamie z dodatkom smetane, zmešala z ostalo omako in je problem rešen. P.s. Miro nič ne bo s kosila, ker sedaj je paprika še čisto malo pekoča. Lp. *Rožica*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mini potičke
Pica zvitki