Ocenjevanje receptov

Stasa  

član od: 17.3.2002

sporočila: 299

tema odprta - 1. sep 2003 13:37 | ogledi: 1.569 | odgovori: 8

A ste že opazili, da so nekateri zelo dobri recepti (vsaj meni so se zdeli, ko sem jih preizkusila) ocenjeni z 1 ali 2? Jaz mislim, da bi poleg ocene vedno moralo biti tudi mnenje, ZAKAJ slaba ali dobra ocena.

Danes sem opazila recept Lignji v omaki in ga shranila v beležko, nato pa opazim oceno 2... verjamem, da je možno, da je nekdo tako hitro preizkusil recept, čeprav... A lahko oseba, ki je ocenila, napiše še svoje mnenje, zakaj takšna ocena? Meni se je namreč zdel preprost in na "pogled" okusen.

LP, Staša

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

1. sep 2003 14:34

Številčne ocene so zaenkrat ločene od mnenj, saj ne izvirajo "Iz istega časa". Mogoče bomo pa v prihodnosti tako predrugačili, da bo poleg mnenja tudi možnost ocene. Da bo mnenje z oceno ena vrednost. Pozdrav Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Riko žalna ikona 

sporočila: 275

1. sep 2003 17:29

.....in tisti, ki oceni, naj se tudi podpiše!!

jernej  

1. sep 2003 17:57

Ocena bi bila potem del mnenja, torej s podpisom... Ni mi pa preveč všeč, da bi morale biti ocene podpisane, ker se lahko potem obiskovalci "bojijo" ocenjevati recepte. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Stasa  

član od: 17.3.2002

sporočila: 299

1. sep 2003 22:01

Najbolje bi bilo, da bi bila ocena del mnenja, če bi se dalo tako narediti. Res sem probala že veliko receptov, ki imajo slabo oceno, pa se mi ne sanja, zakaj!? Saj vem, da je ocena subjektivne narave, lahko da nekomu ne ustreza nekaj kar drugemu - temu pa bi se ravno izognili z ustreznim mnenjem. LP, Staša

jernej  

1. sep 2003 22:13

Ocene in mnenja smo zasnovali ločeno iz enega samega razloga: Anonimnosti ocene. Že tako je malo ocen, kdo bo pa dajal številke (slabe), če vsi vidijo, kdo je bil? Pozdrav Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

2. sep 2003 8:02

zakaj se ne bi bilo možno pod mnenje podpisati z vzdevkom, ki ga imamo v forumu? Zakaj le s polnim imenom? Me pa enako moti kot Stašo. Tudi jaz sem enkrat probala recept, ki je dobil enko in je bil odličen, to sem tudi napisala v mnenje (ne spomnim se recepta). Tudi jaz predlagam, da se ocena nekako vključi v mnenje, če je seveda možno in podpiše z vzdevkom. Lahko bi bilo nekako podobno kot ocene lokalov, npr. enostavnost priprave 1-5, okus izdelka 1-5, seveda s komentarjem. Bolje manj ocen, pa tiste bolj realne! Pa še ena stvar me moti. Najbolj vroči recepti so tisti, ki so največkrat ogledani. To pa so ponavadi tisti, ki na hitro pritegnejo z nenavadnimi imeni.

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

2. sep 2003 9:58

Tudi jaz mislim, da bi bilo najbolje, če bi bila ocena del mnenja. Če nimaš najboljše ocene, zraven pač napišeš, kaj te je motilo in s tem na nek način pomagaš tudi drugim, na kaj naj pazijo pri pripravi. Najbolj vroči recepti - najbolje bi jih bilo razvrstiti po oceni samega recepta (če se seveda to da narediti). Rebeka

jernej  

2. sep 2003 10:11

Vroči recepti so zaenkrat po številu ogledao, ja. To ni najbolje, je pa nekaj. Tudi ocene samega recepta so lahko varljive. Poleg tega je potem težko ločiti najbolj vroče zadnjega meseca in najbolj vroče vseh časov. Ocen je precej malo v enem mesecu. Ocene in mnenja smo namenoma ločili in sistem je popolnova drugačen. V bistvu so zraven mnenja tudi nekakšne grobe ocene, izražene s 4 čustvi. Ocene so pa anonimne. Sam ne maram preveč izpostavljati ocen kot nekaj pomembnega, hoteli smo le piko na I. Bolj pomembna so mnenja in čustva zraven mnenj. Ocena je bolj tako... Težko je oštevilčiti nekaj od 1-5. Sto ljudi, sto okusov. Ko napišeš svoje opisno mnenje, avtor to lažje sprejme kot oceno. Ocena zelo grobo predalčka. Če napišete, da vam je nekaj prišlo preslano, to manj prizadane avtorja, kot če mu dodelite oceno 1. Zato so ocene res neka pika na I. Eni jih pač radi berejo. Nekaj tudi povedo, ampak če jih je VEČ, ne če je ena sama... Morda naredim tako, da se bodo ocene prikazovale šele, ko bodo vsaj tri za en recept... Pozdrav Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije PS - Ja, ocene in mnenja je tako grafično kot programersko skoraj nemogoče združiti, ker delujejo na popolnoma drugem principu. OCeno lahko podelite ENKRAT, mnenj lahko napišete pa več... Ocene so označene s 50 risbicami "nategovanja", mnenja pa imajo drugačno zasnovo...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti