Šolanje otroka na domu

tema je zaklenjena

valery2  

član od: 8.6.2006

sporočila: 34

8. feb 2010 21:28

Ko je bil poškodovan sodelavkin sin in so ga popoldne peljali k zdravniku (povedali kako je prišlo do poškodbe)in naprej v Lj na slikanje...So iz zdravstvenega doma sporočili o nasilju v šoli na policijo in so imeli razgovor z ravnateljem,razrednikom,starši ,otroci...In to se je vleklo toliko časa ,da se je že sodelavki zdelo vse skupaj preveč. Ali ne spadate tudi vi v domžalski zd? Malo čudno zgleda ,da vsi širši družinski člani rešujete problem.Samo starši z mirnim pogovorom bi veliko več dosegli. To je pač moje mišljenje. Lep pozdrav valery2

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

9. feb 2010 0:09

Tale zgodba se mi malce zdi neverjetna, pa vseeno: šolanje doma je v Sloveniji očitno možno:

http://www.rtvslo.si/modro/content.php?id=113

http://www.ringaraja.net/forum/m_807621/mpage_1/key_/t

Vendar ... oprosti, ampak, če nameravaš sama učiti, že pri slovenščini znaš imeti težave, glede na tvoje pisanje ... raje pomisli na alternative. Jaz se s kar nekaj opravljenimi pedagoškimi izpiti ne bi sama postopila otrok poučevati doma. Že zaradi pomanjkanja socializacije ne. Ker slej ko prej bo otrok moral v družbo. Socialne veščine pa pridobivamo od malih nog.

Upam, da uspešno rešite problem.

Atina

neznan uporabnik

9. feb 2010 10:48

Moram priznati, da tele zgodbice niti kronološko niti..khmm..kako drugače prav nič ne razumem. Je pa šolanje doma možno, ja. Itak. japaja

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

9. feb 2010 13:46

Saj tole se mi pa zdi, kot da se ne dogaja pri nas. Takšno nasilje, napad na otroka in posledičen zdravniški pregled, pa popolnoma brez nadaljnje obravnave? Zadevo je takoj dolžan prijaviti vsaj zdravnik ( seveda pa prva šola), če se vsi ostali izmikajo. Zakon o preprečevanju nasilja je vendar zelo jasen... Obrni se na pristojni CSD in ne razmišljaj o umiku. S tem daješ slabo popotnico otroku za njegovo zdravo socialno življenje. Saj nekoč bo moral zapustiti tvoje "varno gnezdece" in poleteti sam. Verjamem, da je hudo in mame imamo prvinski nagon, da bi skrile svoja piščeta pod perje, vendar je naša naloga predvsem, da jih opremimo za samostojno življenje, ko se bodo srečali z ljudmi, ki jim bodo naklonjeni ali pa tudi ne. Danes je tu osnovna šola, nato bo srednja, nato... in do takrat se mora že naučiti kako se postaviti nasilju po robu. Res ne razumem čisto, kaj se pri vas v resnici dogaja, vendar pa se mi zdi, da ne razmišljate v korist otroka in da je vaš otrok še vedno ogrožen. kara

klavdijaF  

član od: 22.8.2006

sporočila: 303

9. feb 2010 16:00

Otroka smo sedaj prešolali na drugo šolo in po počitnicah bo začel obiskati novo šolo. kf Sporočilo je spremenil(a) klavdijaF dne 09. 2010 16:03

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

9. feb 2010 16:13

uf, to je šlo pa brzinsko - v 24 urah? No, upam, da se bo fantu v drugi šoli bolje godilo, držimo pesti! Sonja

klavdijaF  

član od: 22.8.2006

sporočila: 303

9. feb 2010 16:17

Hvala za vse nasvete in pomoči. kf

Taia  

član od: 2.11.2002

sporočila: 473

9. feb 2010 16:20

Meni pa poleg že omenjenega ni jasno tudi, kako je bil otrok lahko odličen, nato dober, zdaj zadosten, ko pa so številčne ocene šele od 4. razreda naprej??? Pa zadnje šolsko leto sploh ni bilo splošnega uspeha? Ne vem, ne vem? Taia

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

9. feb 2010 17:29

Taia je napisal/a:
Meni pa poleg že omenjenega ni jasno tudi, kako je bil otrok lahko odličen, nato dober, zdaj zadosten, ko pa so številčne ocene šele od 4. razreda naprej??? Pa zadnje šolsko leto sploh ni bilo splošnega uspeha? Ne vem, ne vem?Taia

Saj res ...

Atina

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

9. feb 2010 17:37

Se podpišem pod Rimljankine poste... Tudi temu ne verjamem, da se nihče od šolske svetovalne službe ni zmenil za otroka in pritožbe, pa tudi da se razredničarka ni, kljub maminim posredovanjem in pritožbam. Dandanašnji pa imajo starši tako ali tako (včasih pre)več besede v šoli kot so jo imeli včasih. Dobesedno dandanašnji profesorji pravijo (ne vsi), da imajo otroci prevec pravic in premalo dolžnosti. Ravnatelji, pa še predno postanejo ravnatelji morajo imeti za seboj dodatno šolanje, med katerim so po novem tudi takšni problemi in kako ob tem reagirati. Nikakor pa ne verjamem temu, da je ravnateljica vrgla ven mamo, ki je prišla na govorilne ure. Razen če je mama prišla nenajavljeno sredi dopoldneva, pa še takrat ravnateljica ni imela pravice tega narediti. Moycaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti