9. feb 2010 17:15
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Moja pečica se čisti hm...ekološko. Če odmislim porabo energije. Je samočistilna in je ni čez to inovacijo! Vanja |
Tudi moja. Kako sem vesela, ker po čiščenju pečice ne voham smradu raznih čistil!
Atina
9. feb 2010 17:15
Moja pečica se čisti hm...ekološko. Če odmislim porabo energije. Je samočistilna in je ni čez to inovacijo! Vanja |
Tudi moja. Kako sem vesela, ker po čiščenju pečice ne voham smradu raznih čistil!
Atina
10. feb 2010 13:02
Pred 3 tedni me je popadla želja po čiščenju , ...in lotila sem se temeljitega čiščenja vodnega kamna v kopalnici. Ustreznih čistil ni bilo na zalogi in nepričakovano odkrijem pristno dolenjsko šmarnico (biološko pridelano vino, skoraj nič škropljenja), ki se mi je "starala" v omari. Pa sem jo uporabila... Pipe samo prelila, počakala nekaj minut in splahnila z vodo. Rezultat: izgled pip - kot nove. Sedaj čakam na novo pošiljko, da jo sprobam na kadi in WC školjki. paulinne
10. feb 2010 13:36
Logično, jaz imam čistilo proti vodnemu kamnu na osnovi vinske kisline.
Atina
10. feb 2010 14:04
šmarnica tako ali tako ni za nič drugega... bannanna_v_slo ;)
10. feb 2010 14:16
Jaz se samo praskam po glavi in čudim od kod vam ta vodni kamen? Ker ga jaz nisem nikoli imela, sem čisto prestrašena, da sem obsedena z drgnjenjem po hiši.
Vanja
10. feb 2010 16:20
Jaz se samo praskam po glavi in čudim od kod vam ta vodni kamen? Ker ga jaz nisem nikoli imela, sem čisto prestrašena, da sem obsedena z drgnjenjem po hiši. Vanja |
Vanja, imaš srečo, da nimaš trde vode (vode z veliko vsebnostjo apnenca). Tudi v mojem rojstnem kraju teh problemov nismo imeli, tu, na Krasu, pa je čisto druga pesem. Najhitreje to opaziš, če v nerjavečo ali drugo posodo s temno notranjostjo naliješ vodo in jo pustiš nekaj časa vreti - na stenah se bodo na mestu, kjer je voda povrela pri nas takoj naredile rehle bele apnenčaste obloge.
Tudi pri vodovodnih pipah je tako - sama kar nekajkrat na leto odvijem konec pipe, kjer so mrežasti filtrčki in jih očistim v alkoholnem kisu. Če tega ne naredim pol leta, je problem tisti delček že odviti, ker se na navojih nabere toliko kamna.
Mojcaneznan uporabnik
10. feb 2010 16:30
V Ljubljani v Centru kamna ni, v Šiški ga je pa veliko. In če do suhega ne obrišeš vsakič sproti, je kot bi z mlekom polil. Pipe je prav tako potrebno odviti in prečistiti na vsake toliko. Je vtis o čistoči velikokrat odvisen, kje živiš.. V Tolminu recimo pri neki moji znanki bolj poredko prah brišejo in se čisto nič ne pozna da ga ne vsak dan.. japaja
10. feb 2010 16:35
Če pomislim, da sem imela v svojem odraslem življenju 14 ali 15 različnih naslovov , sem morala imeti gromozansko srečo z mehko vodo! Al smo pa tok pridni, da vse za samo čistimo, kaj pa vem. Na krasu pa (zaenkrat) še nisem živela. A ne, mamaF
Vanja
10. feb 2010 17:04
Ah, če si 15x menjala naslov, se pa kamen mogoče še ni imel pošteno časa nabrat..:)))))))) Šalo na stran, glede različnih lokalnih trdot vode v Sloveniji čisto drži - na Obali pucamo bojler enkrat na leto, v LJ ga v treh letih, odkar imam novega, še nisem. lp, proxima
11. feb 2010 12:58
bannanna je napisal/a: |
šmarnica tako ali tako ni za nič drugega... bannanna_v_slo ;) |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Cvetačna juha s popečenim kruhom
Curry riž s tofujem