Pozdravljeni!
Zanima me, ali kdo ve zakaj nekateri ki sušijo domače salame, med zorenjem salame povaljajo v moko. To sem slišal od prijatelja, pa mi ni znal povedati zakaj je to dobro. Če kdo ve naj mi prosim pove. Hvala
power3
Pozdravljeni!
Zanima me, ali kdo ve zakaj nekateri ki sušijo domače salame, med zorenjem salame povaljajo v moko. To sem slišal od prijatelja, pa mi ni znal povedati zakaj je to dobro. Če kdo ve naj mi prosim pove. Hvala
power3
8. feb 2010 11:31
Jaz sicer tega še nisem slišala, da bi jih povaljali v moko. Da nisi morda plemenito plesen, ki zgleda, kot bi bile salame povaljane v moki, imel v mislih? Ognjič
8. feb 2010 19:19
Ne, povaljajo v moko. Vendar ne vem kakšen pomen bi imelo to. power3
8. feb 2010 19:34
Evo, piši jim: http://www.drustvo-salamarjev.si/ Od leta 1962 se srečujejo v znani Sevniški gostilni, imajo določene zapovedi, kdo se lahko udeleži Salamijade in druženje je zadnja leta preraslo okvirje naše dežele... Ognjič
9. feb 2010 11:35
Povaljajo jih v ajdovi moki, ampak koliko sem jaz slišala ne med zorenjem, ampak ko so že posušene in jih potem tako hranijo. Kakšen pomen pa ima, pa ti tudi jaz ne bi znala povedati. zana25
10. feb 2010 8:07
power3 je napisal/a: |
Pozdravljeni! Zanima me, ali kdo ve zakaj nekateri ki sušijo domače salame, med zorenjem salame povaljajo v moko. To sem slišal od prijatelja, pa mi ni znal povedati zakaj je to dobro. Če kdo ve naj mi prosim pove. Hvala power3 |
11. feb 2013 10:05
salame pod 8 stopinj mirujejo, ne zorijo. Temparatura mora biti od 12-14c vlaga pa na začetku 90 % po treh tednih pa 80%
matu
12. feb 2013 21:20
Letos jih nameravam zvakumirat, ko bodo posušene. Kam pa jih naj potem shranim? Do sedaj sem jih dala v skrinjo , ampak ne vakumirane.
Andika68
12. feb 2013 21:27
Vakumirane salame imaš lahko v hladni kleti ali pa v hladilniku.Mi šalam zavijemo v papirnato brisačo (zaradi plesni,da se plesen prime brisače ,in je ne šalam povlece noter) ter jih imamo v hladilniku.
Nam taka hramba uspeva.
Vrtejbenka
12. feb 2013 22:56
Salame zvakumiram in shranim v starem, neprižganem hladilniku. Tudi klobase in suho meso hranim na enak način, pa se do sedaj ni nič pokvarilo (razen tega kar smo pojedli). Zamrzovanje se pri suhih mesninah ni obneslo, so zadeve imele še en priokus, pa smo zavili, zapakirali, ni pomagalo. Izgleda, da se pri zamrzovanju odvija en proces, ki ne pripomore k boljšemu okusu mesa.
janko1
13. feb 2013 8:24
Andika68 pri nas vse suhe mesnine vakumsko pakiramo in jih potem hranimo v hladilniku ali pa v shrambi.
RoncolinoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tajska rdeča curry pasta
Kruhove kroglice