5. feb 2010 13:27
Jaz večkrat pečem sadne torte - z jagodami, borovnicami, marelicami, kivi + banana in tu je moj recept.
Testo: 5 jajc, 170 g sladkorja, 2 vanilin sladkorja, ščepec soli, 80 g moke, 80 g škroba
Rumenjake penasto vmešamo s 3/4 sladkorja in vanilijem. Beljake stepemo s preostalim sladkorjem in soljo v trd sneg. Rumenjakom dodamo sneg, čez moko z gustinom in rahlo premešamo. Tortni model namažemo z maslom, posujemo z moko, da se oprime masla, odvečno moko otresemo, nadevamo in pečemo v ventilacij.pečici cca 20 min pri 180 stopinjah.
Torto prerežemo, pokapamo z sadnim sokom in namažemo s skutno kremo. Po želji lahko na skuto dodamo sadje.
Skutna krema: 500 g skute in sok dveh limon pretlačimo z paličnim mešalnikom dodamo 2 vanilin sladkorja, 2 žlici sladkorja, 1 rumenjak, 1 stepena sladka smetana.
Na vrhu damo zgolj sadje čez pa sadni preliv.
Običajno jo delam kar v obodu, da obdrži linijo in jo šele hladno razprem. Priporočam pa, da se vsaj par ur hladi.
Lahko pa do zgornjega nadeva pripraviš že dan prej in tisti dan zjutraj samo še zgornji del + preliv. Jaz uporabljam kar tistega iz vrečke, pri jagodah pa rdečega.
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 05. 2010 13:30