3. feb 2010 16:59
MIslim, da lahko neseš več vina, kot 1,2 litra. Če se boš odličila za vino, potem izberi takega, ki je v "darilni" steklenici. Tega tukaj ni, drugače je pa vin, O-ho-ho kolikor hočeš od koder hočeš. Jaz bi v tem primeru raje prinesla viljamovko, ki se ponekod sicer dobi (verjetno ne tam, kamor greš ti), je pa francoskega porekla.
Še moje izkušnje o hrani: Palačinke (ki jih sama sicer ne maram), sem naredila enkrat pred 20 leti, ker so me sprovocirali. Polnila sem jih z orehi. Najlepša kritika je bila: To je nasitno. Drugače so pa vsi z visokim tonom komentirali: This is different. Še vedno se z grozo spomnim tega dogodka.
Tudi potica ni požela nikakršnega aplavza, tako da mi niti na misel ne pride, da bi pripravila ajdove žgance. Mimogrede, tudi pri slednjih ne delam gužve, ocvirkov pa tukaj niti v tako imenovanih etničnih trgovinah nisem videla.V nekaterih francoskih restavracijah imajo kakšno jed, ki vsebuje lardons, to je pa vse.
Kar se bučnega olja tiče: Kadarkoli naredim paradižnikovo solato z bučnim oljem, jo vsi po vrsti hvalijo in zmažejo, kot bi pihnil. Oz. še nikoli nisem slišala izraza: This is different.
Pozabi na posteljnino! Američani imajo drugačne mere in sisteme, poleg tega so pa časi, kot jih opisuje Proxima, hvalabogu, mimo. Danes je posteljnina v veliki večini bombažna, dobi se vse, kar prodajajo v Evropi.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 03. 2010 19:45