6. avg 2010 11:20
@ onaon: Tule delamo sezonske oblačilne reporte in konec avgusta bo na vrsti jesenski, kjer bo vse o smernicah in krojih in barvah. Letošnji jesenski se bo tudi več ukvarjal z moško modo (upravičena matjaževa kritika)
@mambica: Ne glede na to, v katerem cenovnem razredu je brand, vedno kupuj kose, ki so kvalitetni. Kvaliteto prepoznaš takole.
- če je kos zmečkan že na obešalniku (pa ni zmečkan zaradi transporta), pa ni iz materiala, kjer so zmečkanine dovoljene , potem bo tak vedno in se to ne kupi
- če je kos slabo izdelan (poglej, kako so prišiti gumbi, če od tam visi kaka nitka, potem se to NE kupi)
- če krila in suknjiči nimajo kvalitetne podloge: razen za džins, oblekice iz jerseya in svile in lanene hlače - vse ostalo mora imeti podlogo. Če nima podloge, se ne kupi(sem tudi že videla kaj visokocenovnega brez podloge, naj kar imajo)
@ kozamurnik
Hvala, bejb, paše.
Glede bluzic: Sama imam sicer nekaj bluzic tipo "naracamice", v smislu, da so gor neki našitki in okraski - ampak te zadeve kombiniram predvsem z džinsom, da džins ne deluje preveč dolgočasno. K črnem in modrem pencil krilu pa zadnja leta strateško iščem naslednje kose:
- svetleče bluzice zelo enostavnih krojev, s tem, da imajo npr efektne gumbe (tako imam srebrno s swarovski gumbi, pa omislila sem si eno zlato s freywillie kamni
. Svetleče bluzice, ki so totalno simpl in se z njimi ne da zmotiti - ko jo vidim, jo kupim, sezona gor-ali-dol, ker jo bom nosila nadaljnjih n-let
- potem skoraj vedno na rašičinih razrpodajah (r-exclusive linija) najdem kako minimalistično tuniko, majčko ali pa bluzo. V resnici imam samo eno bluzo, ki res spada v ekstravaganco, to pa zaradi tega, ker ima rokave prerezane na ramenih (ampak to je že master level)
In z leti se nabere.
Point je naslednji: ni treba imeti preveč ekstravagantne bluzice, mora pa zadevščina imeti en detajl, ki zadevo loči od čisto običajnega-ki-drsi-v-povprečje (npr gumbi, material, en detajl, ne več).
Glede linkov: tule sem kopirala lanski kolaž fotk publike, ki je hodila na modne revije v septembru (to je, btw, najbolj močen mesec oblačilnega sveta) in v masi fotk boš našla vsaj dve zadevi, ki ti bosta verjetno pomagali. Eno je fotka svetlolase manekenke, ki ima bež bluzico skrajčnega kroja, svetleč material, zraven pa pencil skrit z dobrim pasom in pika na i je še mejkap, kjer je poudarek na ustnicah. Potem imaš pa blizu te fotke tudi eno punco, ki ima črne kratke hlače/ali pa minico in eno bež bluzico s kratkimi rokavi in je spredaj en detajl pentlje. No, tista bluzica se super kombinira tudi z daljšim ozkim krilo in s cigaretnimi hlačami takisto.
Potem je na kolažu tudi ena super varianta, kako se kombinirajo balerinke, dolga obleka in moški blazer (fotka ene ženske, ki gre po pesku do dvorane, snemano v Parizu)
Potem so na kolažu tudi primeri dobrih praks nošnje gležnarjev
Pa dobre prakse blazerjev z džinsom (Gwyneth v tvidastem blazerju in džinsu)
http://www.style.com/trendsshopping/stylenotes/Spr
In potem je pa še možnost, ki je za moj okus neubranljivo seksi (Vanjič ima sicer do tega nekaj rezerv), zadevi se pa reče: bela moška srajca (ali pa vsaj bluzica, krojena v tej maniri, razlika je v tem, kje se zapenjajo gumbi).
Nekaj let nazaj je Sharon Stone prišla na podelitev oskarjev v dizajnerskem dolgem krilu, zgoraj pa je nosila belo moško srajco. In je bila seveda definitivna zmagovalka v stilu. Sama sem vernica belih moških srajc (za kežual jih kupujem v H&M, za bolj formalne stvari jih pa kupujem v višjecenovni verziji, števliko 40 ali pa L) in sem se lani silno krohotala, ko sem ugotovila,da me pri Bottega Veneta posnemajo. Poglej prvo fotko z belo bluzico v BV kolekciji Resort 2010 –see what I mean?
http://www.style.com/fashionshows/review/2010RST-B
Tako belo srajco lahko kombiniraš z npr dolgim svečanim črnim krilom z razporkom – in zraven kakšna rubinasto rdeča mala torbica z bleščicami (pa ne stane več kot 30 EUR) in si oblečena za premiero, za decembrske veselice….itd.
Hope this helps
Vendelina jr.