15. apr 2010 9:14
Pri dogodkih tipo podelitev diplome, biti svat na svatbi.... svetujem naslednje:
- ne več kot dve barvi (lahko se igrate s kontrasti, ni frke) ampak več kot dve barvi, to vam ne bo pomagalo zaradi tega, ker na fotkah takih eventov ljudje z veliko barvami in močnimi vzorci delujejo, kot da bi bili raje kje v tropskih krajih na počitnihca, skratka ne delujejo, kot da so pri stvari, ergo se jih ne jemlje resno. Takisto se ne hecajte s kakšnimi velikimi karirastimi zadevščinami, razen če se stvar ne dogaja na Škotskem
- oblačilo mora biti dobro krojeno in mora zdržati več prireditev, kar pomeni, da je treba iskati v korektne srednjem cenovnem razredu, kroji so pa tudi brezčasni, tako, da se lahko to ob dobrem vzdrževanju nosi deset let (danes imam oblečen en siv komplet, ki sem ga kupila pred desetimi leti, pa to, katero letnico ima, vem predvsem jaz, ampak v kombinaciji z rozastim šalom namesto pasu deluje totalno sveže)
- najbolj prijazen komplet za take dogodke je komplet oblekice s kratkimi rokavi (pri katerem je rokav narejen tako, da je večja odprtina pod pazduho, skratka, spodaj stvar ni zašita skupaj in skratka, čisto vsega takoj ne uničimo s potenjem) in ustreznega blazerja. Te komplete sem videla pri Muri, Peek&Cloppenbergu, Oliverju, Commi, Penny Black.....v naslednjih barvah: sivosrebrna, temnomodra, beige-zlata, barva starega zlata, črna. Potem se to lepo kombinira s čeveljci različnih petk.
- za podelitev diplome se definitivno odkoraka k frizerju in vizažistu. Ker ženska brez dobrega mejkapa na fotkah s podelitve diplome (zlasti, če je to na začetku pomladi, ko energetsko in pigmentno nismo ravno na vrhuncu) deluje "sprano".
Vendelina jr.