14. mar 2013 16:01
No, naša izkušnja s Parizom septembra lani. Vse je organizirala hčerka. Let za tri z Easy Jetom iz Benetk. Do Benetk z Goopti trikrat po 22 eurov plus pet evrov, da te poberejo doma. V obe smeri, torej skupaj 144 eurov, karte za Pariz 400eurov za tri , na CDG, taxi 50 eurov, teden dni na Montmartru v privat stanovanju 350 eur. Podzemna, hrana, tedenske karte za muzeje, cerkve...Taxi še nazaj.
Prtljago 20 kg po osebi ni treba doplačati, dovoljena ena ročna prtljaga.
Ker smo hodili na kosila ven, si privoščili, nismo preveč gledali, kaj bomo jedli itd. smo sicer kar zapravili. Imeli smo se odlično, ogromno videli in mi ni žal za noben euro. Prihranili smo pri vožnji in stanovanju, malo več pa zapravili za ostalo. Nakupovali nismo.
Zelo zadovoljni tudi z Gooptijem, sem se jih poslužila tudi pri potovanju na Havaje. Karta za Havaje je bila za eno osebo 995 eurov povratna. Pri tem velja opozoriti. Nobena agencija, ki sem jo kontaktirala, ni imela karte za manj kot 1350 eurov. Hčerka mi je skombinirala lete sama po internetu in še na Air Francu sami niso našli teh kombinacij, tako, da jim je ona povedala, nakar so mi poslali karto. Zato svetujem vsem, ki ste vešči kupovanja kart po netu, da si sami "kupite" karto. Presenečeni boste nad prihrankom. Letela pa sem za 995 eurov tja: Benetke-Amsterdam-Seattle-Honolulu, nazaj pa Honolulu-Los Angeles-Pariz-Benetke.Cena do Benetk enaka kot zgoraj, torej 22 eurov plus pet.
Pred tremi leti pa sem za karto na Havaje odštela okrog 1400 eurov, res pa z Brnika.
Mogoče bo še Ežoj kaj napisal, saj sem iz njegovega potopisa razbrala, da se je bal, da bo moral sedeti na pručki, ker je tako poceni kupil karto.
naor