11. mar 2010 7:32
Odvisno kam želiš iti v Grčijo. Če želiš na kakšen otok, potem se ti bolj izplača, da greš dol z letalom in tam najameš skuter ali avto. Če pa želiš na celino in si tam ogledati kar največ znamenitosti (Meteore, Atene, Delfi, Peloponez,...) potem se ti izplača it z avtom. V Benetkah se vkrcaš na trajekt Anek Line ali Minoan Line in prispeš v 24 urah v Igoumenitso (pristaniško mesto v Grčiji blizu meje z Albanijo). Mi smo to varianto ubrali leta 2006, sicer z motorji in v treh prevozili veliko kilometrov in ogromno videli. Če me spomin ne vara, je bila povratna karta za motor in dve osebi (brez kabine, ki pa je itak ne potrebuješ) cca. 220 EUR. Kampov je v Grčiji povsod polno, ravno tako privat sob, pa seveda hotelov, tako da glede spanja ni problem in ni potrebno vnaprej rezervirati. Je pa res, da smo mi bili septembra, ko ni bilo veliko turistov, tako da kako je s tem v glavni sezoni, ne vem. Ti pa svetujem, če imaš možnost, da greš izven sezone, ker so takrat cene nižje, manj gužve in bolj prijetne temperature. Ljudje so zelo prijazni in gostoljubni, je pa res, da imajo počasnejši tempo od našega, ampak itak si na dopustu, ne. Jaz nisem dobila občutka, da so grozni vozniki, pa smo prevozili praktično že celo kontinentalno Grčijo in precej otokov. Če si kolikor toliko avanturistični tip, je ta varianta super. carli