11. mar 2013 6:01
rosie je napisal/a: |
Valun, Lubenice, Beli, pa planinski izlet na Osorščico (čeprav je ta uradno na Lošinju), Punta križa. Zame ni lepšega, kot sesti v mestu Cres ob sedmih zjutraj na kavo, opazovati branjevke, ki se pripravljajo na trgovanje, poštarico, ki brez naglice pet čez osem odpre pošto, ribiče, ki razstavijo svoj ulov in čakajo na kupce. Pa dobre konobe in gostilnice, kmečki turizmi, raztreseni po otoku. Vsako leto grem na Cres, vsaj za nekaj dni.
|
Ahhh, ni kaj dodat. Kod da bi sam velik poet napisal zgornje pisanje....
Osorčica, OSOR in sprehod po le tem. Viden že neštetokrat, a vedno znova nekaj posebnegam novega. Shojene kamnite kocke, stare hiše, ozke ulice, vinska trta nad kamniti ograjami, mizami ter šanki iz lesenih sodov, none in nonoti v tipični sliki, sedenja na kamniti ograji z ruto v laseh, palcami za oporo v rokah, gubami za katere mladi ne vidijo, kaj govorijo in koliko neizprosnega morskega življenja so dale skozi...
Mesto CRES...o ja. Vse tiste ulice, dober burek, velik pomol ter sprehod in čvekanje. Stari stolp, pri katerem sem še sedaj ovekovečen na eni izmed družinskih fotografij, kako ga onečedim in lulam po njem...
In ja, ROSIE, tale opera o 7mi uri zjutraj...ni kaj dodat. Pri meni je le lokacija druga. Baldarin, zgodnje mikastenje iz postelje naše nostalgične ADRIA prikolice, ter prebijanje čez 3 druga trupla (naj prijatelj, naj prijateljica- njegova žena ter njun otrok; kokeršpanjel LINK ) da se prebijem ven. Nato armafleks pod roke, knjiga, očala, voda v nahrbtnik in via RT. Tam pa meditiranje, joga, nato pa prebiranje do kakšnih 8mih. Skupni zajtrki z mojo razširjeno družino (moji prijatelji, kateri mi pomenijo OGROMNO)...res je neverjetno.
Viva Meier "...rta Kamenjak, resnično neverjetno" ... Kaj si bila prvič na Kamenjaku?
Robinzon je bil odprt?
mamamia
O pa res ja.
Kamenjak in ISTRA nasploh tudi nista od muh. Rad raziskujem tam okoli.
Plezanje na rtu Kamenjaka. Otroška razposajenost. Kranjski kamp , Baldarin in super moderna ADRIA prikolica (za smešno ceno preko sindikata), Rovinj z veliko smermi za plezanje, raziskovanje centra, sprehod do cerkve, ozke ulice, prodajalke ob svojih hišicah.
Toliko kolikor pa je v meni morskega, pa težko najdeš na Štajerskem. Kaj delam tukaj, čujte?!?!
Se vidi,da sem, kar se tiče GORSKEGA SVETA in MORJA po noni. Bila rojena in prva leta vojne živela na Primorskem.
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---