Kam poleti?

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

15. jul 2010 12:13

Letos bomo zopet kampirali v kampu Valkanela v Vrsarju in ga ne zamenjam za noben hotel ali apartma. Tudi doživeli smo že marsikaj, kar se tiče dežja in neviht seveda, ampak ostajamo zvesti kampiranju.

Sam kamp je na nivoju in cenovno najugodnejši v Istri, ravno tako kar se čistoče tiče. Seveda je trgovina v kampu draga, zato pa je blizu Poreč in Vrsar, pa  male pekarne, ribarnice, kmetje ob cesti, ki prodajajo sadje in zelenjavo in te zelo radi vidijo vsako leto. Skratka ni da ni. Komaj čakam avgust!!!!1

vida70

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

26. jul 2010 22:39

Kako dopustniki? Vaši vtisi letošnjega dopusta? Nekateri še čakamo, da pride naš čas in si namočimo ritke v morju. Morda pa izvemo kako ideo v kolikor še nimamo določenega cilja. syu

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

27. jul 2010 0:22

Letos varianta kratko pa sladko: Ferrara- Ravenna- Rimini- Bologna. Vtisi prekrasni, razen Bologne precej majhni kraji oz. vsaj deli krajev, ki so dali dosti prostora za razmišljanje in psihični počitek, morje v Ravenni in Riminiju odločno pretoplo, "užitno" le zgodaj zjutraj ali pozno popoldne, ko je vsaj kaka sapica kje potegnila. Ljudje hudo prijazni in pripravljeni pomagat navkljub svoji bogi angleščini, trudili so se tudi z mojim italijanskim besediščem, ki obsega 20 besed. Kraje predvsem priporočam lovcem na mozaike in freske, ker je večina muzejev in drugih objektov res bogata s temi najdbami. Nasploh je pa Ravenna super točka za dopustnike, ki jim sicer paše kako urico ali 2 se namakat v morju, drugače pa preferirajo oglede in podobno, ker se da obe zadevi super družit. Prevozna sredstva so v največji meri zagotavljale italijanske železnice, ki so zelo ugodne, vlaki urejeni in dosledno klimatizirani. Točnost pogojna in rahlo prosto po Prešernu, a v 10ih dneh na notranjih vožnjah ni bilo zamude večje od 30 min. Na zgoraj omenjenih krajih je tudi možno hranjenje kovčkov, tako da nočitve niso vedno nujno potrebne in se lahko kaka stvar tudi samo na hitro v enem dnevu povoha, pa zvečer kam dalje. Viva Meier

matgreteja  

član od: 4.9.2010

sporočila: 11

12. feb 2011 16:49

Jaz priporočam Korziko. Bila tam že lani, letos grem spet tja. Kampirat seveda. Otok je relativno enostavno dostopen (rezerviraš karte za trajekt prek neta), malo daljša vožnja je edino čez italijo. Drugače pa korzika na zelo majhni površini otoka nudi zelo veliko možnosti za dopustovanje - morje, in prekrasne peščene plaže, hribe, veliko adrenalinskih parkov, luksuzni hoteli za tiste, ki želijo bit v 'zidanih' prostorih, če vas pa zanima kultura, zgodovina imate na voljo kar nekaj mest, ki si jih lahko ogledujete po dolgem in počez.... Drugače ima korzika tudi veliko kampov. Ponudba je res ogromna (veliki, kampi, pa tudi taki mirni manjši...), res pa je, da večina turistov tam kampira. Je tudi destilacija zelo primerna za otroke, saj so plaže lepe, peščene in se otroci lahko lepo igrajo ob morju. Tudi samotnih kotičkov ob morju ne manjka. Je tudi relativno poceni (kampi so veliko cenejši kot na hrvaškem), res pa je, da je hrana malce dražja kot tu, pri nas. Če se kupuje s pametjo se da finančno priti zelo lepo skozi. magreteja

Liiu  

član od: 18.7.2010

sporočila: 363

12. feb 2011 18:39

Tudi jaz sem bila na Korziki konec seprembra pred dvemi leti.Lahko rečem samo . Liiu

Tanaya  

član od: 10.12.2010

sporočila: 152

17. feb 2011 11:44

matgreteja je napisal/a:
Jaz priporočam Korziko. Bila tam že lani, letos grem spet tja. Kampirat seveda. Otok je relativno enostavno dostopen (rezerviraš karte za trajekt prek neta), malo daljša vožnja je edino čez italijo. Drugače pa korzika na zelo majhni površini otoka nudi zelo veliko možnosti za dopustovanje - morje, in prekrasne peščene plaže, hribe, veliko adrenalinskih parkov, luksuzni hoteli za tiste, ki želijo bit v 'zidanih' prostorih, če vas pa zanima kultura, zgodovina imate na voljo kar nekaj mest, ki si jih lahko ogledujete po dolgem in počez.... Drugače ima korzika tudi veliko kampov. Ponudba je res ogromna (veliki, kampi, pa tudi taki mirni manjši...), res pa je, da večina turistov tam kampira. Je tudi destilacija zelo primerna za otroke, saj so plaže lepe, peščene in se otroci lahko lepo igrajo ob morju. Tudi samotnih kotičkov ob morju ne manjka. Je tudi relativno poceni (kampi so veliko cenejši kot na hrvaškem), res pa je, da je hrana malce dražja kot tu, pri nas. Če se kupuje s pametjo se da finančno priti zelo lepo skozi. magreteja
Korzika je zakon! Bila predlani, prijazni ljudje, lepe plaže, narava. Mi smo bili v app (poceni in lepo, blizu plaže). Tanaya

Ayisha  

član od: 7.4.2011

sporočila: 3

7. apr 2011 14:37

Jaz tudi že listam po katalogih in izbiram destinacijo za letošnje leto. Vsako leto gremo za 1 teden na hrvaško obalo, pa potem v začetku septembra še nekam z avionom. Lansko leto smo bili v Turčiji in je bilo fenomenalno. Za majhen denar smo dobili super storitev. Naš tamauček star 2 leti je maksimalno užival! Letos razmišljamo o Grčiji. Vendar je skoraj še enkrat dražja za ceno in storitev, ki jo dobiš v Turčiji!! Ayisha

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 556

8. apr 2011 16:09

Ponovno gremo v Turčijo,saj nam je bilo tam izredno lepo in si želimo vrnitve.Gremo sicer v drug hotel in drug kraj,a ne dvomimo v čudovit dopust.Turki so zelo prijazni in ustrežljivi,njihova hrana pa naravnost božanska. chappy

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

8. apr 2011 18:32

En teden hrvaškega morja, en teden Julijcev in za grand finale konec avgusta tole:

http://www.ultratrailmb.com/page/21/CCC%C2%AE.html

Vmes pa hribi, hribi in še enkrat hribi. Aja, pa trije službeni tedni v bivši kapitali, kjer bo popoldne in čez vikende dovolj časa tudi za zganjanje turizma.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti