29. jan 2010 20:48
Mi smo sedaj v 4.razredu in se navajamo na ocene.Je bilo kar hudo na začetku.Zahtevajo vedno več znanja in še dodatnih vaj,razne plakate(po želji seveda)... Sem morala sebe najprej naučiti kako naj hčerki predstavim učenje.Sem poskusila že vse živo.Da sem se učila z njo,a se je začela nanašati name in na mojo pomoč (jaz berem ona ponavlja).Da sem ji zaupala in se je sama pripravlajala za test (ni bilo najbolje oz. vem da zmore več). Sedaj pa smo našli eno srednjo pot,ki zaenkrat vsem odgovarja.Naredili smo si urnik in se ga poskušamo držati.Po šoli,ko pride domov je čas razdeljen na pol ure,dokler ne opravi vsega.Pol ure naloge,pol ure prostega časa,pol ure naloge (če še ni vse opravila),pol ure prostega časa s kosilom,pol ure učenja nove snovi (kar seveda preverim) ali pa priprave na test.Pol ure na dan pa si moramo vsi vzeti čas "za družino". Nato še krožek po želji.Enkrat tedensko urejanje zvezkov.En dan v tednu pa je čisto brez obveznosti. Mogoče se zdi komu to zakomplicirano,a nam odgovarja. ATNES