29. jan 2010 20:36
super, samo ne nasedat "mineralni kozmetiki" a la loreal, artdeco ipd ipd ker so vsepolne parabenov in razen agregatnega stanja nimajo nič skupnega s pravimi mineralci bannanna_v_slo ;)
29. jan 2010 20:36
super, samo ne nasedat "mineralni kozmetiki" a la loreal, artdeco ipd ipd ker so vsepolne parabenov in razen agregatnega stanja nimajo nič skupnega s pravimi mineralci bannanna_v_slo ;)
31. jan 2010 12:02
Hvala za nasvet,vendar kako pa naj potem vem katera je res taprava?L.p bozjakova
31. jan 2010 14:40
Mineralna kozmetika ima samo 3 sestavine za osnovne pudre: glino, titanov dioxid (SPF) in železov oksid (rja za odtenek). Za barvasta senčila za oči dodajo glini drobno zmlete odpadke dragih in poldragih kamnov, kot so recimo emeraldi, safirji, rubini, garneti, akvamarini in ostali. Vse skupaj je tako na drobno zmleto, da se čuti kremasto, ko jih primeš med prsti.
Najlaže ti bo verjetno, če se boš pri iskanju osredotočila na sestavine osnovnega pudra, tistega za cel obraz. Ja, pa nekaj dni bo trajalo, da se boš navadila na nov sistem.
Vanja
31. jan 2010 15:50
osnovna sestavina je mica. to piše na embalažah. za pudre je pomemben tudi pravilen nanos s kabuki čopičem (na internetu je polno navodil: http://www.youtube.com/results?search_query=mineral+ pa tudi v vseh specializiranih trgovinah vedo kako je s tem). bannanna_v_slo ;)
2. feb 2010 7:52
Dobro jutro,sem včeraj v Milerju kupla od MAX factorja puder sigurno so me že n...je rekla da je to prvovrsted puder,pa je en pofl,sam tolk da vam sporočim.L.p bozjakova
2. feb 2010 14:55
Mislim, da te je trgovka res nasankala. To ni samo en puder, ampak je cel sistem. Kolikor vem, MaxFactor nima mineralnega makeupa, čeprav so zaradi hude konkurence čistih mineralnih kozmetik, sami začeli najati v svoje žavbe minerale. S tem pa seveda samo zavajajo kupce.
Tukajle smo govorili o tem pred časom.
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1743
Kadar se boš odločila za čisto mineralno kozmetiko, boš morala kupiti tudi njihove krtače.
Poglej tale youtube video. http://www.youtube.com/watch?v=zdy576AWljk&featu
V rubriki MoreFrom: BareEscentuals je še nekaj več uporabnih video navodil.
Vanja
2. feb 2010 19:09
Jaz pa kremo sisley. Celo noč so me pekle oči.Sem mislila,da bo zjutraj kaj bolje,po jutranji negi,pa je isto.Tako,da kremo,dnevno,nočno in serum,podarim.Po moje, bi razen oblačenja,lahko Vendelina odprla še eno temo,o kremcah,ki so cenovno ulala sara_k
24. mar 2010 8:53
Da, ustanoviteljica je res Slovenka. A Slovenske nismo sposobne narediti dobre, naravne kozmetike? Sama kozmetiko Alexami že uporabljam. Kozmetika je super. Že dolga leta imam težave s kožo (občutljiva, suha koža). Kupila že ogromno pudrov od znanih firm (tudi od dragih firm z " naravno kozmetiko") a po dveh do teh urah mi je že zategovalo kožo, do večera pa so se že pojavili rdeči madeži. Po tej novi kozmetiki teh težav več nimam, prav tako je moj izgled veliko lepši in bolj svež (vsaj tako so mi rekli sodelavci). Skratka, nočem delati reklame kot za pralni prah, ki odstrani vse madeže, a glede na to, da kozmetiko uporabljam in jo poznam, vam garantiram, da je res enkratna. P.S. Jaz je nisem kupila na zabavi ROMANA 66
24. mar 2010 16:41
v informacijo malo slovenščine: emerald je smaragd garnet je granat mica je sljuda (in pod pojmom sljuda se skriva zelo veliko različnih mineralov, ravno tako kot je glina lahko vse mogoče; če smo natančni, je glina kamnina). Ne vem sicer, kaj lahko naredi v kremi smaragdov prah, česar ne bi mogel narediti kremenov, razen da zveni veliko bolj imenitno in seveda prinese kak dodaten evro v blagajno. za vse ostalo pa: vera gore premika. "Minerali" so očitno ta hip zelo "in", čeprav so že od nekdaj osnova kozmetike, sploh pudrov in prekrivnih krem pa tako naprej (tudi tistih fuj, "umetnih" in "sintetičnih"). Približno tako, kot so bili še ne tako dolgo nazaj "in" elementi, in ne gre in ne gre mi iz glave prodajalka iz Maxijeve drogerije, ki je pred leti neko gospo prepričevala, da naj kupi to in to kremo, ker so v njej oligoelementi, ki so veliiiiiiiiiiiiiiiko boljši od mikroelementov, ki jih sicer mešajo v tiste tagmajn kreme. Sicer pa, kot pri večini drugih stvari, tudi pri kozmetiki vera gore premika; gube sicer še ni zgladila nobene, ampak če dovolj verjameš, se ti z leti tudi ne zdijo več tako strašne. Lep pozdrav, Sonja
24. mar 2010 21:32
limnol je napisal/a: |
v informacijo malo slovenščine:Ne vem sicer, kaj lahko naredi v kremi smaragdov prah, česar ne bi mogel narediti kremenov, razen da zveni veliko bolj imenitno in seveda prinese kak dodaten evro v blagajno. Lep pozdrav,Sonja |
Sonja, različne kamne uporabljajo zaradi različnih barv za sinčila za oči id. Če se prav spomnim, brez preverjanja, je kremen brezbarven?
VanjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jajčevci z rižkom
Goveji golaž iz pečice