Ima kdo idejo kako se naredi beef jerky? (sušeno meso)?
Taro
Ima kdo idejo kako se naredi beef jerky? (sušeno meso)?
Taro
26. jan 2010 17:52
Kaj je Taro, a ne boš iskal recept za pemikan?
ežoj
29. jan 2010 21:10
hvala, znam ja :). lp Taro
29. jan 2010 21:26
ežoj je napisal/a: |
Kaj je Taro, a ne boš iskal recept za pemikan? ežoj |
Pemikan? A niso to indijanske "konzerve" sušenega mesa, zalite z bizonjo mastjo, vse skupaj spravljeno v bizonji mehur oz. želodec oz. kar je še podobnih stvari v bizonjem telesu???
lp
cervus
29. jan 2010 21:46
Točno tako, koncentriran vir energije, ki se ne kvari, dober in za leto in za zimo. Tudi belci so ga uporabljali, če se prav spomnem pri raziskovanju ( odkrivanju ) kalifornije. Sem pričakoval, da bo taro vprašal.
Pravzaprav ( se mi zdi ), da je posušeno meso stolčeno v prah in pol pomešano/zalito z bizonjo mastjo.
ežoj
29. jan 2010 23:56
Ja, imaš prav, stolčeno v prah, pa še kake bobice so radi dali zraven - brusnice, ipd. Ne bi imela pojma o tem, pa sem svoj čas (nekako pred 35. leti, hehehe) brala cel kup knjig o Tekumzeju, ki jih je napisal Fritz Steuben in v njih je bil omenjen tudi pemikan in celo to, kako so ga indijanske ženske delale - ampak v 35. letih se pa kakšna reč v možganih že tudi izgubi .
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hačapuri - gruzijski kruh
Pecivo iz bučk