25. jan 2010 9:42
Ja, imam ene vrste kuharski dnevnik. V rokovnik si zapisujem koga, kdaj in ob kakšni priložnosti povabim ter kaj pripravim. Ko zapišem datum in zasedbo pri mizi, spodaj najprej zapisujem ideje, kaj vse bi pripravila, potem naredim ožji izbor in sestavim jedilnik. Jedi, ki jih pripravim, na seznamu seveda označim in jih potem
tudi izpišem, tako da ob pregledovanju takoj vidim, za katero druščino sem kaj prirpavila. Se obrestuje, ker bi se mi nekaj krat zgodilo, da bi se ponavljala.
V isti rokovnik zapisujem tudi ideje, ki se mi utrnejo kar tako, ali si zapišem, če po tv vidim kaj zanimivega (ravno včeraj sem si zapisovala nekaj reči iz Kuharskega izziva na hravški TV), zapišem pa tudi kakšno zanimivo jed iz revij - jed in številka ter letnik revije, v kateri je recept zapisan.
Včasih v ta rokovnik zapišem še kakšen osnovni recept (za kakšno univerzalno kremo, testo ali karkoli, za kat se mi zazdi, da bi kdaj prišlo prav, pa se mi ne bi dalo brsat po knjigah in revijah).
Seveda so v rokovniku tudi opombe o neuspehih, ponesrečenih jedeh, ali če je komu kaj bilo posebej všeč.
Za sladice imam poseben rokovnik - vanj zapisujem predvsem božično oziroma praznično peko, z opombami o posameznih vrstah peciva in izkušnjah z vrstami testa, dodatki in podobno.
Mamamia
mamamia