27. jan 2010 13:53
Evo, včeraj sem šla pogledat v Knjižnico Prežihov Voranc v Ljubljani. Pa sem spotoma zavila še na "kulinarični" oddelek in se spomnila na tole temo. Torej, v tej knjižnici imajo en kup strokovnih (recimo učbeniki za gostinstvo) knjig, pa veliko izbiro kuharskih knjig; pa knjig z jedilniki za dojenčke, nosečnice, starejše, bolne... za praznike, vsakodnevne jedi, jedilnike v povezavi z letnimi časi... Nauk I: včasih je treba tudi v kakšno splošno knjižnico zaviti, ni nujno, da imajo vse na faksu že pokupčkano in pripravljeno za študente. Nauk II: za to, da sem pregledala ponudbo, sem porabila približno 15 minut (meni pač ni treba delati seminarske na to temo - zato sem ponudbo samo preletela). Z mano je bila moja mala pošast, ki me je cel čas cukala za krilo, pa sva potem skupaj gledali kuharske knjige in se pogovarjali o tem, kaj bi midve kuhali in kaj bomo jedli, pa če bi ati morda tudi kaj od tega rad jedel... in sva se imeli prav lepo. Vem, da je to nekaj drugega od seminarske, pa vseeno se da tudi z otrokom v knjižnico in še marsikaj. PS: Če bi malamaja napisala tudi naslov seminarske, pa malo bolj opredelila svoj problem, bi ji lažje kaj svetovala kot samo to, da naj gre v knjižnico po literaturo... barbara_s Sporočilo je spremenil(a) barbara_s dne 27. 2010 13:56