7. feb 2010 6:28
Masters, mi smo pred kakšnima dvema letoma iskali sobo za bodočo študentko. Ker so bile vse fakultete za katere se je zanimala na istem koncu Ljubljane smo se iskanja sobe lotili takoj na začetku julija in smo si v treh obiskih Ljubljane ogledali kakšnih 15 različnih sob - tudi cenovno in po opremi zelo zelo različnih. Saj nismo iskali nekega ne vem kakšnega luksuza, pa vendar vsaj normalne razmere za študij. Še danes se pogoso nasmejimo kaj vse smo videli - ne vem, kje so lastniki z kar visokimi najemninami, nabavili toliko starega pohištva, ki bi včasih sodilo že kar v 40. ali 50. leta prejšnjega stoletja. Najprej ne veš ali naj ti gre na jok ali na smeh, potem pa se globoko zamisliš. Seveda pa so tudi zelo svetle izjeme in tako zelo svetlo izjemo smo nazadnje tudi staknili - sedaj je hči že drugo leto pri isti lastnici, najemnina ni pretirana, skupaj s še eno študentko iz čisto drugega konca Slovenije si delita sobo in še s kakšnimi 4 študenti tudi kuhinjo in kopalnico. Pravi da ji je kar všeč, s cimro se zelo dobro razumeta in ji je kar žal, ker cimra letos končuje in si bo morala poiskati novo ter se obenem boji, da ne bo imela sreče pri izbiri, ker si želi v miru študirati.
Mi smo sobe iskali večinoma preko interneta - potem pa smo zbrali naslove, pogledali na katerem delu Ljubljane so - ali so primerne lokacije (pazite na avtobusne povezave in morebitno presedanje večkrat v eno smer), poklicali lastnike in se dogovorili za oglede. Nekaj časa smo izkali skupaj s hčerino sošolko, ki pa je že takrat vedela, da bo v nekaj mesecih dobila dom, tako da to tudi ne bi bila kakšna dolgoročna rešitev. Na koncu sva iskali sami. V enem dnevu se da opraviti kakšni 5-6 ogledov, če vse štima. Ni mi žal niti za eno pot, ki sva jo opravili, ker se splača videti, kaj vse ljudje ponujajo študentom - mene bi bilo včasih pošteno sram, pa vendar, na koncu se je vse dobro izteklo in smo zelo zadovoljni.
Pa lep pozdrav
tedyka