30. nov 2008 14:09
Prodajalne sira na tržnicah, tam bi ga znali imeti. Ali pa se vsaj zmeniš z njimi, da ti ga prinesejo. Ampak, ker ne vem, od kod si.... V Ljubljani na glavni tržnici, pa na oni v Kosezah....
rimljanka - zasebno mnenje
30. nov 2008 14:09
Prodajalne sira na tržnicah, tam bi ga znali imeti. Ali pa se vsaj zmeniš z njimi, da ti ga prinesejo. Ampak, ker ne vem, od kod si.... V Ljubljani na glavni tržnici, pa na oni v Kosezah....
rimljanka - zasebno mnenje
30. nov 2008 15:05
Trenutno delam kefir z vodo, kateri dodam sladkor, limono in suhe fige. Zanima me, ali lahko te kristale uporabim tudi za kefir iz mleka? Kako se pa naredi z mlekom? Hvala zoja2 Sporočilo je spremenil(a) zoja2 dne 30. nov 2008 15:06:03
30. nov 2008 17:49
Se dobi v trgovinah tudi navaden pinjenec:
30. nov 2008 18:33
Zoja2, meni je s kristalčki uspelo narediti kefir le, če sem dodala tudi žlico kefirja od prej. Za prvič sem ga šla kupit v trgovino, potem sem pa vedno prihranila nekaj domačega. Veliko enostavneje je z gobico.
Cila
6. dec 2013 0:51
če je v receptu za muffine pinjenec ali lahko namesto tega uporabim kaj drugega( kefir, jogurt,....več masla....ali kaj)?
gurmankaH
6. dec 2013 5:43
Po moje lahko, saj pinjenec v bistvu nadomešča tekočino, tako da po moje komot zamenjaš s kakšno drugo tekočino. Ker je pa pinjenec poseben zaradi arome bo pać okus v primeru da boš dala kaj drugega nekoliko drugačen ali pa tudi ne. Jaz bi izbirala med lahkim jogurtom (glede na to da imam dobre izkušnje z jogurtovim pecivom) in lahkim mlekom, ker je tudi pinjenec mlečni izdelek tipa "lahki".
S pinjencem v bistvu nimam izkušenj, govorim samo kako bi jaz zamenjala, če bi naletela na tak recept in pinjenca ne bi imela pri roki ali pa ga ne bi kupovala v ta namen. Sicer pa probaj, saj ne bo ob svet, tudi če kaj sfališ.
tedykaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slivove rožice
Kremna cvetačna juha