Trenutno se ubadam z enim problemom. Namrec, julija lansko leto sem kupila prenosni računalnik (pravzaprav sem ga kupila za hčero). Kupile sva ga z namenom, da bo imela svoj računalnik, saj je proti koncu gimnazije vse več pisanja seminarskih nalog, vse več brskanja po netu, zato je bil en računalnik pri hiši premalo ( tudi mama še študira).
Pa so se kmalu začele težave. Po treh tednih sem ga odnesla prvič na servis, ker so zvočniki na trenutke tako hreščali, da ni bilo za poslušat. Popravljali so ga dobre tri tedne in na servisni nalog pod ugotovitve napisali: test 3 dni predvajanja glasbe=ok. No ok, sem si mislila tudi jaz, ko sem ga v dobri veri, da je pa zdaj res ok, peljala domov. Čeprav sem imela kar nekaj pomislekov, kateri serviser hudiča si je vzel 3 ure časa, sedel za računalnikom in poslušal musko???? Da to ne drži in da ni ok, smo ugotovili že kmalu. Ampak bilo je treba potrpet, ker je hči računalnik nujno rabila in pač ni bilo šans, da ga na vrat na nos spet odvlečem na servis. Vendar pa se je 1.10.2009 računalnik začel sam ugašat in spet smo ga peljali na servis. Tokrat smo bili brez do 10.11. 2009, se pravi da smo ga dobili tik pred iztekom 45ih dni. No takrat niti nisem omenjala, da zvočniki tudi hreščijo. Morda je bila to moja napaka, da tega nisem omenila. Danes pa vse skupaj spet tako hrešči, da ga bom jutri spet odpeljala nazaj.
Mi lahko svetujete kaj mi je storiti oz. ali imam kakšne pravice, glede na to, da se ta napaka ponavlja? Naj spet čakam, da bo minilo toliko in toliko dni, pa na koncu ne bo spet nič popravljeno? Tisti , ki res rabi računalnik, bo razumel, kako težko je, ko si kakšen dan brez njega, kaj šele, da se to zavleče v par tednov. Ali pa imam mogoče celo pravico zahtevati dobropis, glede na to, da smo bili v 6ih mesecih brez računalnika že 2 meseca?
Hvala že vnaprej za kakršenkoli nasvet.
vida70