Koliko brisač?

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

20. jan 2010 16:08

terakota je napisal/a:
To so samo izgovori, da nekateri udrihajo po drugih...
Če zgoraj napisano leti name, bi ti odgovorila takole: če nekaj vprašaš na javnem forumu, je velika verjetnost, da ti bodo ljudje odgovorili in prav tako, da ti kateri izmed odgovorov ne bo všeč. Vendar pa odgovor, ki ti ni po volji, še ni udrihanje. Povedala sem svoje mnenje (čemur je forum namenjen) in to na čisto vljuden način. Pika. borka7

neznan uporabnik

20. jan 2010 16:09

Mene se pa kljub temu, da pi*dim in si ne pustim pamet solit, tudi kej prime Pa mojih tudi, čeprav moram včasih kar predolgo inšpektorja špilat. Če bi bila tiho, bi zdaj vse luči gorele, voda bi kapljala iz pip, predpražnik bi se prestopalo namesto obrisalo vanj, brisače bi bile zmečkane v ene bunke tam po kotih, na pultu v kuhinji bi bila po kosilu razstava, tako je pa en kupček zloženih krožnikov in pribor v vrhnjem krožniku, ki čaka, da gre v pomivalca. Je treba včasih tudi kaj povedat (strinjam pa se, da zaničljiva ali cinična predavanja niso na mestu), da se sliši tudi tretja in četrta in peta plat.. Pri vsem tem se mi močno dozdeva, da imamo v bistvu prepolne riti. O bistvu kapitalizma bo pa morda Ežoj dodal zrno? japaja

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

20. jan 2010 16:14

Terakota, se popolnoma strinjam s tabo. Res škoda, da ljudje več ne znajo prisluhniti in pustiti ljudi, da delajo kakor želijo. Živimo samo enkrat in zakaj si moramo greniti življenje. Opažam, da si ženske grenimo življenje bolj kot moški. Sprašujem se zakaj? Zaradi pomanjkanja pozornosti, ali česa? Meni nikoli ne pade na misel, da bi nekomu govorila kaj je za njega dobro. Kakšna vzgoja je to, da imaš vedno prav? Kako se to obnese v službah, timsko delo? Ni nič čudnega, da je že toliko mobinga. Lepo, da se skrbi za okolje. Sama mislim, da skrbim kar precej za okolje (to, da perem, 2x na teden se mi ne zdi takšna katasrofa za okolje), imava vse aparate v hiši a+, nizkoenergijsko hišo, lončeno peč na drva in sem še prav posebno jezna na državo, da nam ki se trudimo plačamo več za investicije, ne dobimo nobene subvencije. V blokih pa odpirajo okna, radiatorji pa na ful. To je samo moje osebno mnenje. Mi je pa težko, bi se lahko imeli vsi radi in spoštovali drugo misleče. lp, pinka

neznan uporabnik

20. jan 2010 16:32

Mi je zlo žal ampak jaz ne morem pustiti ljudi, da delajo kakor želijo.. Recimo, da eden mojih sostanovalcev želi, da stopi iz banje ven in ker želi imeti čiste noge, bo na tla pogrnil moj kopalni plašč in stopil nanj (česa drugega nima na dohvat ruke), banjo pa pustil nesplaknjeno? Pa to meni direkt škodo dela! Pohodil mi je kopalni plašč, ukradel mi je čas, ki ga bom potrebovala, da bom spucala tiste..karkoli že..., ukradel mi je dobro voljo in na koncu koncev tudi dostojanstvo. Sem zdele zelo pretiravala in karikirala, pa vendar? In stara pesem z vodo v blokih, kjer nimajo individualnih števcev: nekdo, ki si želi stati eno uro pod tušem in gre vmes morda še kam, povzroča stroške celemu bloku. In nekdo, ki si bo zaželel pico minuto pred tem, preden mu postavim kosilo na mizo..in jo naročil po telefonu..? Samodisciplina je ena koristna lastnost. Je pa potreben trening, jaz mimgrede iz kondicije padem japaja

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

20. jan 2010 16:42

Da ,spoštujmo se in še dalje izmenjujmo nasvete,vsak pa naj vzame za sebe tisto kar misli,da mu koristi. Zanima me pa nekaj drugega ali uporabljate svetle enobarvne brisače, ali vzorčaste,ali izrazito temne?.Kje nabavljate kvalitetne( bolj vpojne) brisače? . Zaja zaja

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

20. jan 2010 16:43

se nisem hotela vtikat v debato, ker pri nas smo packi in brisac ne menjamo vsak dan, tudi tusiramo se ne trikrat dnevno, avto imamo pa tudi zasvinjan Zdaj pa ne vem ali kljub temu ali zaradi tega nihce od nas nima nobene alergije in smo kljub pandemiji prasicje, pticje in cloveske gripe zaenkrat se popolnoma zdravi. Ne morem si pomagat. Lej pinka, v istem postu pravis kako bi bilo lepo, ce bi vsi delali po svoje, ampak cisto na koncu se pa le obregnes ob blokovske prebivalce cccc.... Terakota, se enkrat si preberi post mameF, zelo prijazno ti je povedala. Saj ni potrebno potovat v eksote, tudi pri nas so kraji, kjer ni tekoce pitne vode, ampak imajo samo kapnico, poleti ko je susa pa morajo cisterne vode kupit. Raje ne vprasajte po kaksni ceni. Za konec, da ne bo dileme, meni je popolnoma vseeno kolikokrat in kdaj brisace perete, ali pa posteljnino. Vse to se pac placa. In dodatni ekoloski davki bodo to pokrili . LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

20. jan 2010 16:53

Varstvo okolja je pač tema, o kateri imamo skoraj vsi svoje mnenje in ga marsikdo goreče zagovarja, saj se tema tiče ne le nas, temveč vseh bitij, ki nas obkrožajo in vseh naših in njihovih potomcev. MamaF je opozorila na nesmotrno porabo pitne vode in jaz tega nisem razumela kot napad. Samo en planet imamo, pa ravnamo z njim tako objestno, kot da jih imamo še sto na zalogi. Seveda ima vsak pravico (zaenkrat) do takšnega početja, ampak morda bi bilo pametno razmisliti o tem, ali je to pošteno do drugih. Imamo pravice, pa tudi odgovornosti. Ampak pri ljudeh je žal tako, da se radi oklepamo svojih pravic in jih obešamo na veliki zvon, svojih dolžnosti se pa ponavadi zavemo šele takrat, ko nam v primeru neupoštevanja grozijo z denarno kaznijo. RadaJem

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

20. jan 2010 17:32

Poleg pravic do nečesa imamo tudi dolžnosti do taistega. Tudi do razpoložljive vode, elektrike,....in vseh dobrin, ki jih sicer plačamo, pa očitno veliko premalo, da bi njihovo samoumevno prrisotnost spoštovali in ustrezno cenili. V tem je ključ, pa recite karkoli.

rimljanka - zasebno mnenje

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. jan 2010 18:12

rimljanka, žal ti moram oporekat: nimaš prav. Pozabljaš da sedaj imamo kapitalizem in nič več nimamo " družbeno odgovornega obnašanja " in kaj je še takih parol iz enega drugega sistema. Ta zadnji guru kapitalizma, ki je sedaj tudi naš modus vivendi, Milton Friedman, trdi, da je smisel korporacij/podjetij v kapitalizmu, ustvarjanje dobička in nič drugega. U stilu takšne logike, farmaceutska industrija izmisli virus nevemkakšnegripe, industrija ta in ona ustvarja gore odpadkov in izrablja nobnovljive vire našega planeta ( nafta, kovine, mineralne surovine nasploh ), po celem svetu kapitalisti kradejo kot srake, prednjačijo pa bančniki, naši se tudi matrajo po svojih močeh ( milijonske odpravnine ) in druge tajkunizacije, jaz pa naj bi reševal planet tako da bom gate menjaval vsak drug dan, brisačo na nevem kolk...........

Pravzaprav, v stilu te kapitalistične logike, vsak, ki se ne obnaša kapitalistično, torej špara na energentih, materialnih resursih, ne troši maksimalno in še več, je pravzaprav saboter, sabotira delo multinacionalk, čigavo gonilo je profit, in tam neki ežoj bo vstavljal polena v kolesje kapitalizma. Torej, v smislu sistema, ki ga sedaj imamo kot najbolj zveličavnega: trošite maksimalno, gate menjavajte po vsaki potrebi, brisače........... da bi kapitalistični prasci bili čezdalje bolj debeli, vi pa čezdalje bolj revni, saj je to smisel celaga sistema, ki smo si ga sami želeli.................

A ja, glede gat ( ali brisač, o čem je že govora ): Ko mal prebereš vidiš vse sorte: eni se tuširajo trikrat na dan ( bog me varuj tako umazanih osebkov, ki to potrebujejo, enim se njihova lastna brisača gravža, da se ne morejo dvakrat obrisat, eni so praktični, menjavajo po potrebi..............Prav. Vsak naj dela kot mu paše in naj ne bo užaljen, če drugi to imajo za afnanje, ali zdravljenje kakšnih psiholoških težav ali da so pač enostavno packi.

Pa še jaz: pred časom sem veliko bolj aktivno delal v delavnici, zraven nekakšne peči za taljenje brona, bil čist prešvican, zvečer večkrat zmatran, na hitrico se skopal, svetlejša brisača je po treh dneh bila siva ( ker se nisem dovolj " natančno " skopal ), rjuhe po enem tednu ravno tako, torej, tako delo je zahtevalo drugačen vzorec obnašanja, kot sedaj, ko nimam takega dela ( švicam pa sploh ne ), rjuhe bi po enem tednu lahko dal v omaro med čiste, pa nobeden ne bi pogruntal ( menjavam na 2-3 tedne ).

A ja: kapitalizmu poskušam škodit, kot se le da, lovim deževnico, je imam za kopanje in pranje, perem po potrebi, nič kaj se ne afnam ( eni bodo rekli pacek )...........

A ja 2: voda je obnovljiv vir

ežoj

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2010 18:22

Saj sem hotela nekaj napisati, jako pametnega, ampak bom raje počakala, če bo kaj perje letelo... Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti