16. jan 2010 3:00
Tudi "mafini" so super za otroške zabave - naredi nekaj sladkih in nekaj slanih (v bazi imaš tudi recepte za "pizza mafine"). Pri nas gredo dobro v promet topli obloženi kruhki, ki jih pripraviš veliko naenkrat v pečici.
Za en pekač potrebuješ toliko kosov toasta, kot jih lahko zložiš vanj (v moj pekač jih gre 12), na kruhke pa namažeš "nadev", ki ga pripraviš takole:
sestavine za 1 pekač:
1 lonček kisle smetane (180 g)
100 g naribanega sira (kot za pizzo)
100 g drobno nasekljane šunke za pizzo
1 jajce
Vse sestavine dobro premešaj, naloži na kruhke in v ogreti pečici na 180 - 200 stopinjah zapeci, da se sir stopi in zlato zapeče. Sama si ponavadi med otroškim divjanjem pripravim kar tri pekače vnaprej, potem pa po potrebi pečem enega za drugim - pečene toaste pa še prerežem na polovico, da dobim manjše trikotnike.
Druga, otrokom ljuba varianta, pa so hrenovke, ovite v listnato ali kvašeno testo in zapečene v pečici. Tudi te lahko pripraviš že dopoldan in jih potisneš v pečico, ko bodo otroci že pri tebi.
Sicer tudi jaz ravno ne ploskam takim "fast food" rešitvam, toda enkrat na leto, za rojstni dan, take zadeve teknejo vsem našim povabljencem (sadja in drugih "zdravih" prigrizkov se skorajda ne pritaknejo).
Mojca