Čiščenje tal

Yantares  

član od: 24.10.2009

sporočila: 111

19. jan 2010 15:05

Pri nas uporabljamo parni čistilec tudi za laminate (nekaj več kot eno leto) in ni nobenih problemov. Je pa moj čistilec bolj vsestranski - ima kup nastavkov in z njim praktično čistim vse površine, ki niso občutljive na visoko temperaturo. Izgleda pa takole (z nastavkom za čiščenje tal): http://images.bizrate.com/resize?sq=220&uid=526268617 Y.

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

19. jan 2010 15:58

Yantares,ali je temperatura pare nastavljiva ?Vsak izdelek ,ki ga prvič vidim,me zanimajo podrobnosti.Mi lahko potešiš firbec, prosim. zaja zaja

anaboleyn  

član od: 18.1.2010

sporočila: 91

19. jan 2010 19:55

Tudi jaz imam H2O parni čistilec. Uporabljam za ploščice in marmor, včasih tudi za parket, ker po cunji, ki jo natakneš na glavo čistilnika vidim, kako je umazano po tleh, ampak po parketu potem malo obrišem s suho brisačo. Načeloma pa ni problemov, ker imamo povsod talno gretje in je takoj suho. anaboleyn

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

19. jan 2010 20:39

Syu pa posesa, pol se pa kar na kolena vrže in z zelo ovito krpo pobriše vse kotičke. Imam parket pa majhno stanovanje, da ne bo kdo mislil da sem v osemdesetih še. syu

helenag  

član od: 29.8.2006

sporočila: 210

20. jan 2010 9:21

Dragička hvala. Bom poiskala drugo rešitev, ker tele syu variante sem se že malo naveličala. Pa saj veste, tudi nismo vsako leto mlajše.... helenag

Yantares  

20. jan 2010 11:46

Zaja, temperatura ni nastavljiva, izhaja "suha" para pod pritiskom in če je voda dovolj zgreta (pazimo da rdeča lučka sveti čim manj) so stvari minimalno mokre kar je super za pomivanje tal - se zelo hitro posuši. Kar se visoke temperature tiče je pač potrebno malce pazit, celo okna čistim pozimi, pošpricam bolj od daleč pa je. Pri plastiki se tudi ni treba kaj dosti bat, jaz z njim čistim vse mogoče igrače, uspelo mi je rešiti sesalec, ki je bil črn od saj (pameten moški se je lotil kamina z njim...), plastična košara za perilo je kot nova, notranjost hladilnika je očiščena v par minutah, itd. Si res ne predstavljam, da bi bila brez parnega čistilca. Sploh pa za čiščenje tal. Y.

Yantares  

20. jan 2010 11:58

Pozabila sem dodat, da smo se za parni čistilec odločili ker je naš kuža dobil alergično reakcijo na čistilo (ne bom omenjala katero, verjetno bi reakcija bila ista pri drugih - kemija pač). Kasneje sem se zamislila, ko sem videla enoletno nečakinjo, ki se veselo plazi naokoli... V deklaraciji vseh teh fensi čistil piše, da so strupena, a ne? Y.

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

20. jan 2010 17:03

Yantares,hvala za dobro in popolno informacijo.Bom ga kmalu mogla pogosteje uporabljat,ker bo vnuk začel plezat po tleh. Je pa dobro imeti tako stvarco doma. Zaja zaja

swarovski  

član od: 26.10.2006

sporočila: 290

21. jan 2010 12:03

čim pa potem polirate parket.... - da se šajna ..... http://www.loba.si/shop.php?gid=31&lang=&pid=45 Tole mi uporabljamo pa je parket vrhunski. Naš parketar je rekel, da je potrebno parketnegovati tako kot lase ali kožo. swarovski

jampina  

član od: 5.12.2007

sporočila: 229

21. jan 2010 16:52

PRIV,za v dnevno sem kupila ploščice,bolj mat, kot ne,ko so bile enkrat položene,sem začela pogrešati sijaj.Napotili so me v Mavrico po en premaz (tekočina) od Johenson § Johenson (?),imajo jo rifuzo,za 25m2 sem jo porabila ene 7 dcl ,sem pa 2x mazala.Niso sicer dobile viiisokega leska se pa vsaj svetijo,odstranjevalec kupš posebej. jampina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti