Imam vlečeno testo, ki bi ga rada porabila, vendar ne z uporabo pečice. Obstaja kak recept v zvezi s tem oz. ima kdo kako idejo? Hvala
tipica5
Imam vlečeno testo, ki bi ga rada porabila, vendar ne z uporabo pečice. Obstaja kak recept v zvezi s tem oz. ima kdo kako idejo? Hvala
tipica5
14. jan 2010 14:28
Štruklji mi padejo na misel.
Vanja
15. jan 2010 10:11
Štruklji, evo idejo. Nikoli jih še nisem delala, zato se nisem niti spomnila nanje. Bom jih kar sprobala. Hvala Vanja tipica5
15. jan 2010 10:25
Jaz sem ravno prejšnji vikend delala štrudel in mi je ostalo nekaj vlečega testa. Sicer sem ga porabila z uporabo pečice, vendar vseeno. Je bilo tako dobro, da moram deliti z vami :) Torej: Na vlečeno tesno položi popečene gobice (s čebulo in porom), jajce, sladko, kislo smetano in nariban sir. Testo zavij v rolice in ob strani stisni skupaj. Premaži z jajcem in daj v pečico za 10 min (ventilacijska, drugače malo dalj. Midva sva imela zraven še gobovo omako (mi je ostalo še ogromno gobic). V bistvu so to Lisini žepki z nadevom, samo da sem sama raje testo zvila v rolice. LP Gigi_84neznan uporabnik
15. jan 2010 10:40
Bi se dalo morda z vlečenega testa narediti tudi ponarejene spomladanske zavitke?? Testo bi nafilala s praženo zelenjavo in ocvrla v ponvi/fritezi .. bi to šlo, je kdo že poskusil? jancka
15. jan 2010 11:59
Koliko časa pa vlečeno testo lahko stoji v hladilniku? Prav tako kot tipica5 bi ga rada porabila še za kaj drugega kot štrudelj ali štruklje, tako da že 5 dni stoji v hladilniku in čaka. .deklica
15. jan 2010 12:32
jancka je napisal/a: |
Bi se dalo morda z vlečenega testa narediti tudi ponarejene spomladanske zavitke?? Testo bi nafilala s praženo zelenjavo in ocvrla v ponvi/fritezi .. bi to šlo, je kdo že poskusil?jancka |
Seveda bi šlo, brez problema, več krat preizkušeno.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Poletni svaljki z dimljenim lososom
Tarte tatin z jabolki