13. jan 2010 15:54
Se mi zdi, da je treba z eno pametjo k stvari. V smislu, da človek zna razvrščati stvari. Npr,pri piku kače (nedajbože!), kake žužele, ipd...bo človek oddrvel na urgenco in upal, da je urgenca kje blizu. Pri vnetju slepiča bo človek takisto upal, da je urgenca blizu. Pri pljučnici se bo šel posvetovat s svojim zdravnikom. Po drugi strani pa bi pri stalnem malce slabšem počutju (pa ne takem, da se ne da stati, takem, ko bi bili laboratorijski izvidi še vedno v mejah normale, morda blizu še dovoljenih mej) jaz začela razmišljati, ali je kak vzorec, npr, ali mi določena hrana povzroča slabše počutje...in bi, če bi se tako počutje nadaljevalo in bi (dešifrirala vzorec ali pa ne), po enem določem času bi verjetno poiskala zdravilsko storitev. Oziroma, da ne uporabljam pogojnika, akupunktura je zakon, preverila na lastnem telesu. Skratka, se mi zdi da v primeru, ko "se malo slabše počutim, kri in voda pa ravno ne kažeta previsokih/prenizkih pokazateljev", nima smisla nadlegovati moje zdravnice (ima ženska čisto zadosti dela z aktunimi primeri) in bom pač iskala storitve za izboljšanje počutja drugje. Po drugi strani pa z vročino ne bom hodila na akupunkturo. Pa bakterijskih vnetij tudi ne bom odpravljala s čebulo, ampak s čim bolj intenzivnim. Vendelina jr.