Kaj s posodo?

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

6. jan 2010 22:19

Kis ne bo pomagal, kemikalije pa odsvetujem, ker bo več škode kot koristi; namreč, običajne "kuhinjske" kemikalije ne bodo pomagale, kaj bolj agresivnega pa utegne poškodovati posodo samo.

Najbolje je zamenjati pisker, ker pa na žalost niso poceni in ker ne vem, ali si nanj čustveno navezana (jaz namreč na en lonec sem, pa je star, znucan, in skoraj vedno prijemlje), bo najboljša varianta izpostavljanje velikim temperaturnim razlikam, se pravi zamrzovalnik, potem pa nekaj vročega, ali likalnik, ali SK plošča, ali pa kaj podobnega. Velike temperaturne razlike so običajno smrt za materiale, in tudi plastika ni izjema; če pa slučajno ne uspe, še vedno lahko vržeš stran.

Srečno,

Drejček

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

7. jan 2010 1:01

Torej vsi se strinjamo. Z loncem v skrinjo, če ne bo šlo, tuhtamo naprej.

Atina

neny111  

član od: 29.10.2007

sporočila: 358

7. jan 2010 8:24

No, pri tvoji težavi tole verjetno ne bo pomagalo... ali pa tudi. Mogoče pa pride prav komu drugemu. Za darilo sem dobila kermične doze za shranjevanje moke, sladkorja..., ki pa so bile tako močno zlepljene s to cvetličarsko plastiko (pištolo), da sem jih koooomaj dobila narazen, pri tem sem eno posodo razbila, plastika pa je še vedno ostala na posodi. Najhuje in najbolj boleče pa je bilo to, da sem si pri tem "projektu" s črepinjo odrezala blazinico na prstu. Ker tiste plastike na noben način nisem mogla odstraniti, sem vprašala v cvetličarni za nasvet. In prijazna prodajalka mi je svetovala, naj plastiko močno, ampak res močno našpricam s steleksom. In veste, da je res delovalo. Plastike stelex sicer ni stopil, ampak jo je nekako zmehčal in po parkratnem pršenju sem odstranila vse. Poskusi . neny111

Atina  

7. jan 2010 8:32

Hehe, tole, neny, me spominja na 'obilno grško poroko', kjer je nevestin oče vse pozdravil s stelexom.

Atina

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

7. jan 2010 8:41

Jaz bi najprej to poskusila odstraniti s strguljo za steklokeramično ploščo, kolikor bi šlo, preostanek bi pa zdrgnila z žično krtačo (imam tako, ki se jo da nastaviti na bor mašino) in abrazivnim sredstvom. Vsekakor pa take posode ne bi segrevala na steklokeramični plošči, dokler ne bi bila popolnoma očiščena, ker je laže vreči stran pisker kot zamenjati ploščo; mogoče bi preostanek plastike celo uspešno zgorel na plinskem štedilniku. Vsakovrstno trdovratno svinjarijo, na primer nalepke s cenami, ki mi pogosto parajo živce, pa v zadnjem času uspešno odstranjujem z razmaščevalcem (sama uporabljam Dexal iz Eurospina). lp, proxima

sensia  

član od: 17.4.2009

sporočila: 98

7. jan 2010 10:32

Sama sem podobno zadevo rešila s časopisnim papirjem in likalnikom.Pri priljateljih v kampu, ker ni bilo likalnika v bližini,smo pisker postavili na plinski štedilnik in je plastika odgorela je pa res, da kr malo smrdi, pa štedilnik si zavaruj z alu folijo, da ga ne popacaš. sensia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

7. jan 2010 18:37

No, dragička, čakamo poročilo.

rimljanka - zasebno mnenje

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8905

10. jan 2010 11:28

Posodica je rešena! Mož si je vzel časa in drgnil s strgalom za steklokeramično.

Pozdravček!

Atina  

10. jan 2010 11:42

dragička je napisal/a:

Posodica je rešena! Mož si je vzel časa in drgnil s strgalom za steklokeramično.

Pozdravček!

Super!!! Saj dejansko je to verjetno najučinkovitejši način.

Atina

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. jan 2010 12:08

Seveda, če ga je dragička prepričala ( po znani metodi šteng ), da se loti čiščenja.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti