6. jan 2010 11:25
jasna 1,pozabila si na pomebnem podatek: denar! Tista ,ki ima 500 evrov na mesec, dva otroka za preživet, pa najemnino, pa...sto drugih mislli zraven, lahko o (dragi )kozmetiki le sanja.Da o obiskih kozmetičnih salonov ne izgubljam besed. Ni jih tako malo, veste. Kozamurnik izhajam iz familije, ki jo opisuješ. Moja dva sta zelo malo zaslužila, imela dva otroka, visoko najemnino, krediti, visoki računi, v glavnem težko smo shajali iz meseca v mesec. Res je, da lačni nismo bili, denarja pa za kozmetične salone o katerih pišeš ni bilo. Za nikogar v familiji.Pa vendar! Tudi z malo denarja se da narest ogromno! Znotraj svoje familije sem imela oba primera. Pri nas je bil oče tisti, ki se je bolj rihtal, pa je bil zidar po poklicu. Vendar zjutraj nikoli ni odšel iz hiše ne da bi se namazal po obrazu, ne da bi namazal roke. Čevlji so bili vedno čisti, urejeni, vedelo se je, v katerih gre v službo in katere je imel za "sprehode! Vedno ko je zapustil stanovanje, se je lepo oblekel, v trenirki ni šel odnest niti smeti. Stušira se je vsak večer, skratka bil je urejen. Po drugi strani pa mama, ki se v življenju ni namazala z nobeno kremo, kaj šele maskaro, šminko! Pa je ena od tistih, o katerih ste pisale. Klasična lepotica, v bistvu prej ni rabila ničesar na sebi, pa je bila lepa. Dolgi črni lasje, temno rjave oči, temna čokoladna polt, da bi jo kar pojedel. Je bila pa istočasno neurejena. na tem mestu pisala, kaj vse ni ok, ker jo imam rada in jo spoštujem, ker je ogromno naredila zame in me je strah, da me boste določene napadle, kako grdo govorim o mami, čeprav se trudim, da pišem izključno o njenem izgledu. Skratka kar hočem povedat je to: Denar je pomemben, ampak ne pri osnovi negi. Eno afroditino kremo, ki stane pet evrov, si lahko privošči vsaka ženska (no 99% zagotovo!) In če ne gre, naj kupi tisto nivejino za dva evra. Eno kremo pač rabiš, tako kot rabiš zobno pasto! In ni ti treba kupit Sensodina, ki stane 4 evre, kupi tisto za evro. Skratka osnovna nega mora bit. In nadaljevanje. Obstaja tudi ličenje za malo denarja. Imaš pudre pa 5 evrov in imaš take za 50! In tudi s plačo za 500 evrov se da kupit en puder in ena maskara na leto, ker te to stane 10 evrov na leto. Tega mi nobena ne more zatrdit, da se ne da, ker vem, kaj pomeni živeti z malo denarja! Ampak ženske smo očitno namontirane na to, da znamo ščarat kosilo "iz ničega", pa znamo narest iz enega dinarja dva, da kupimo zvezke in knjige za novo šolsko leto, sebi pa ne bi pričarale malo lepote iz ničega, to pa ne! Vsak izgovor prav pride ja, denar najbolj! Kar se tiče mojih dveh, da nadaljujem zgodbo. Oče je danes star 66, pa zgleda urejen, kaj urejen kot avion, in tudi mlajši, čeprav res ni point v tem, da zgledamo manj kot jih štejemo. Po drugi strani jih ima mama 58, pa ni ok. Kozamurnik še ena replika na temo, o kateri si pisala dlje nazaj, da nepobaravnih las ne gre enačiti z neurejenostjo. Tista siva gospa, o kateri pišeš. Verjamem, da je lepa, da ji to celo pristoji, ampak verjetno je cel njen videz "v stilu", da si to lahko dovoli?! In ja, verejtno obstaja celo deset 70- letnic v celi Sloveniji, ki delujejo privlačno tudi s sivimi lasmi. In zakaj pogovor in izpostavljanje redkih? Mogoče zato, da bomo same imele izgovor, mogoče zato, da bi zakrile svoje prave razloge? Da zaključim. Point moje zgodbe je, denar je izgovor. Tudi z malo denarja se da ščarat lep videz. Ki vključuje tako osnovno urejenost kot minimalno ličenje Pika. amen. Vilma