pozdravljeni!zakaj se mi na vseh lončnicah na zemlji naredi neka plesen.a je to normalno?hvala za odgovor pa vse dobro v letu 2010!
sarin
pozdravljeni!zakaj se mi na vseh lončnicah na zemlji naredi neka plesen.a je to normalno?hvala za odgovor pa vse dobro v letu 2010!
sarin
1. jan 2010 19:40
Tisto belo so v veliko primerih odvečni minerali (soli). Mislim, da se zgodi zaradi preobilnega gnojenja. Upam, da nisem bila vsa ta leta v zmoti.
Vanja
1. jan 2010 19:59
Zna bit, Vanja, da si res bila...saj jaz nič ne gnojim, pa nekatere to plesen imajo, nekatere pa ne..
rrr
1. jan 2010 20:06
Preobilno zalivanje, precej topel prostor in mogoče plastnični cvetlični lonci. Idealni pogoji za "gojenje" plesni... Noa
1. jan 2010 20:11
Noa je napisal/a: |
Preobilno zalivanje, precej topel prostor in mogoče plastnični cvetlični lonci. Idealni pogoji za "gojenje" plesni... Noa |
Drži. Nekatere vsrte zemlje v vrečah so k temu še posebej nagnjene, tudi tiste za zunanja korita.
rimljanka - zasebno mnenje
1. jan 2010 20:44
Za zemljo v vrečkah pa tako ali tako vemo, da imajo en kup dodanih gnojil (mineralov), zato rastline toliko lepše rastejo, če jih posadiš v kupljeno zemljo kot pa tisto iz domačega vrta. No, to razlago sem namreč videla tudi v eni vrtnarki oddaji.
Vanja
2. jan 2010 15:23
Vodo za zalivanje imej vedno postano, ker je voda polna apnenca, da se spusti na dno. Potem pa pazi, ko zalivaš,da ne zaliješ z usedlino na dnu posode. Lp NashaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zvezdice alla Alfredo
Jugoslovenka