22. avg 2012 19:39
bannanna, a nisi malo preostro reagirala na čisto spodobno pisanje kvačkarice? Meni njeno pisanje zveni kot pisanje izkušene kuharice stare šole, kar za mlado generacijo morda pomeni, da je za časom, jaz pa mislim, da so njene izkušnje resnično takšne, da zna meso odlično speči po približni oceni teže in da zna tudi kako slaščico v nulo naredit brez sodobnih pripomočkov, ki jih v časih, ko so se one učile, pač pri nas še ni bilo. Prav zaradi pomanjkanja tehničnih pripomočkov so imele kuharice stare šole toliko bolj izkušeno roko (in oko) in druge zanesljive načine za kontrolo temperature sladkorja (saj poznaš mehurček skozi zavito žico, to še danes najdeš v najbolj iskanih kuharskih učbenikih).
Tako da jaz ne bi tako vehementno in zviška (vsaj meni tvoje pisanje tako zveni) zavrnila njenega pisanja. Jaz bi jo kvečjemu povprašala za kak dodaten praktičen nasvet. Tudi jaz imem termometre doma, a jih redko uporabljam. Ti praksa vseeno da nekaj izkušenj, verjemi.
A v mladih letih smo pač vsi pametni, sploh tisti, ki na novo kaj odkrivajo. Običajen življenjski krog bi rekla.
mamamia